27 / 04 / 2024

Paris'te 42 katlı gökdelene imar izni çıkmadı!

Paris'te 42 katlı gökdelene imar izni çıkmadı!

PARİS Belediye Meclisi, kentin yakın tarihinin en tartışmalı mimari projesine 'Hayır' dedi. Meclis üyeleri, Sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun yapılmasına onay verdiği gökdelen için imar izni çıkmadı...



PARİS Belediye Meclisi, kentin yakın tarihinin en tartışmalı mimari projesine 'Hayır' dedi. Meclis üyeleri, Sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun yapılmasına onay verdiği Paris'in koruma altındaki merkezinde 42 katlı bir gökdelene imar izni verilmesi için yapılan oylamada az farkla projeye geçit vermedi. Oylamada 78 'Evet' oyuna karşılık 83 'Hayır' oyu çıktı. Anne Hidalgo, sonuca karsı çıktı ve geçersiz sayılması gerektiğini savundu. 


42 KATLI OLACAKTI 

Mimari Projesi'nin 2008 Pekin Olimpiyatları'mn ünlü "Kuş Yuvası" stadını çizen İsviçreli mimarlık ofisi Herzog & De Meuron tarafmdan çizilen 180 metrelik, 42 katlı "Tour Triange" gökdeleni kent merkezinin güneybatısındaki turistik 15'inci bölgeye inşa edilmek isteniyordu. Anne Hidalgo, "Paris bir müze kent olmamalı" diyerek projeyi destekliyordu. 

Yeşiller Partisi, Mimarlar Odası ve 15'inci bölge halkı ise Paris'in tarihi dokusunu bozacağı ve turistleri kaçıracağı gerekçesiyle gökdelene karşı çıkıyordu. 


Habertürk


Geri Dön