28 / 04 / 2024

Paşalimanı'na yapılacak 5 yalı projesi iptal edildi!

Paşalimanı'na yapılacak 5 yalı projesi iptal edildi!

Üsküdar'daki Paşalimanı Parkı'na 5 yalı yapılacak olması tepki çekince, İBB projeden vazgeçtiğini duyurdu. Sanat tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoglu, yanlış bir karardan dönüldüğünü belirterek, İstanbul'un daha çok yeşil alana ihtiyaç duyduğunu söyledi...



Kararı değerlendiren sanat tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoglu, yanlış bir karardan dönüldüğünü belirtti. İstanbul'un daha çok parka ve yeşil alana ihtiyaç duyduğunu kaydeden Göncüoglu, "İstanbullular için alınmış en sağlıklı karar. 


Gerçekten bu yanlış karardan dönenleri, yanlışlığı fark edip döndükleri için tebrik ediyorum. İstanbul'un yeşil alanlara, çocuk parklarına ihtiyacı var." dedi. Halkın parka yalı yapılmasına karşı çıkmasına dikkat çeken Göncüoglu şöyle devam etti: "Herkesin İstanbul'a iyi bakması lazım. Her yeşil alan imara açılacak diye bir şey yok. İstanbul halkını da tebrik ederim. Kendilerine yakışır şekilde tepki göstererek kararın bozulmasını sağladılar. İnsanlar kendilerine ait yeşil alana, şehre sahip çıktıklarını gösterdiler. Umarım bundan sonra alınacak kararlarda da halkın beklentileri dikkate alınır." Paşalimanı sakinlerinden Mevhibe Ceylan ise Boğaz'daki son parka yalı yapılmayacak olmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi. Mehmet Arda, "Sahilimiz aynı kalacağı için mutluyuz. En baştan böyle bir karar alınması yanlıştı. Belediyenin geri adım atmış olması olumlu bir gelişme." dedi. Paşalimanı Parkı'nın bağlı bulunduğu Üsküdar Sultantepe Mahalle Muhtarlığı da karan olumlu karşıladı. Muhtarlıktan yapılan açıklamada, "Kararı çok olumlu buluyoruz. Sadece Sultantepe değil, Üsküdar'ın nefes aldığı bir yer. Herkes dönüp dolaşıp buraya geliyor, oturuyor, Boğaz'la buluşuyor, dinleniyor, keyif alıyor. Orası halkımızındı, halka ait kalması gerekirdi." ifadelerini kullanıldı. Boğaz'a yeni yalı yapılacağı haberi 5 Mayıs 2013'te Zaman Gazetesi'nde yayımlanmıştı. Ancak bölge sakinleri ve sivil toplum kuruluşları yalı fikrine karşı çıkarak, yapılanın tarihi canlandırmak olmadığını, yeşil alanı katletmek olduğunu söyleyerek tepki göstermişti. 


Yavuz Akengin-Gökmen Köse/Zaman Gazetesi


Geri Dön