27 / 04 / 2024

Patronlar jetleri gözden çıkardı! Fiyatları dudak uçuklatıyor!

Patronlar jetleri gözden çıkardı! Fiyatları dudak uçuklatıyor!

Türkiye’de holding sahibi patronlar özel jetlerini satılığa çıkardı. Alıcısını bekleyen jetler arasında fiyatı 15 milyon dolar olan da var 65 milyon doların üzerinde olan da..



Türkiye’nin özel jet sahibi olan iş insanlarının sayısı geçtiğimiz senelerde hızla arttı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 2014'te 100 adet özel jet hangarlardayken bugün Türkiye’de patronlara ait 200’e yakın özel jet mevcut. Patronlar ekonominin kötü olduğu dönemlerde ise ilk olarak jetlerini satıyor. Bu sene içerisinde bazı holdinglerin patronları jetlerini satarken henüz satılamayanlar da müşteri bekliyor. Uluslararası platformda jetlerini satışa çıkaran sayısı her geçen gün artıyor.

O jetler arasında yer alan TC-MLA kuyruk numaralı Embraer Legacy 500 modeli Bon Air tarafından işletildi ve Türkiye’de Borusan tarafından kullanıldı.  Özel jetin tahmini fiyatı 15 ila 20 milyon dolar arasında farklılık gösteriyor.

Bir diğer satılık jet de Gulfstream’in G550 modeli. Türkiye’de sevilen bir model olan G550’nin kayıt kodu da TC-TTC. Bu jeti 2010'da Ciner Holding’in sahibi Turgay Ciner, bir süre önce almıştı. Uçak 2010 yılından bu yana Ciner Holding bünyesinde bulunuyordu. 2010'da üretilen jetin tahmini fiyatı donanım özelliklerine göre 60 ila 65 milyon dolar arasında farklılık gösteriyor.

Patronlar jetleri gözden çıkardı! Fiyatları dudak uçuklatıyor!

Satılık özel jetler arasında en mütevazi olan da TC-TMO kuyruk kodlu Cessna Citation Excel modeli. 3 milyon 750 bin dolara satışa sunulan özel jet de Turkmall CEO'su ve Kamer İnşaat'ın büyük ortaklarından olan Levent Eyüboğlu’na aitti.


Geri Dön