28 / 04 / 2024

Patronlara EYT uyarısı: Hazırlığınızı yapın!

 Patronlara EYT uyarısı: Hazırlığınızı yapın!

Akşam Gazetesi yazarı Okan Bülbül, Aralık ayında çözüme kavuşturulması beklenen EYT konusunda işverenlere hazırlık yapmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Hali hazırda bir işyerinde çalışanlar EYT formülü ile emekliliğe hak kazandıklarında dilekçeyle işyerlerine başvuruda bulunacak.



Aralık ayndıa çözüme kavuşturulması beklenen EYT konusunda "EYT düzenlemesi kapıda. Yapılacak düzenleme sonrası emekli olacaklar aylık bağlatmak için işyerlerine dilekçe verecek" diyen Bülbül, işverenlerin kendi yükümlülükleriyle ilgili hazırlık yapmaları gerektiğini ifade etti.

Meclisten geçecek EYT formülüne göre milyonlarca kişi emekliliğe hak kazanacak. Aralık ayında bu sorunun çözüme kavuşturulması bekleniyor. EYT mağdurlarına eksik primlerini ödemeleri yasa çıktığında emekliliğe başvurmaya hazır hale gelmeleri konusunda uyarılar yapılırken bir uyarı da işverenler için geldi. akşam Gazetesi Yazarı Okan Bülbül, bugünkü köşe yazısında  “SGK aylık bağlayacak, işveren kıdem tazminatını ödeyecek. İşverenlerin şimdiden bu kapsamda kaç kişi olduğunu tespit etmeleri ve hazırlık yapmaları yerinde olur" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön