27 / 04 / 2024

Peker GYO Almanya Nordstern'den 9.2 milyon Euro'ya arsa aldı!  

Peker GYO Almanya Nordstern'den 9.2 milyon Euro'ya arsa aldı!  

Peker GYO, Almanya'daki yatırımlarını hızlandırdı. Şirketin paylarının tamamına sahip olduğu Nordstern Düsseldorf GMBH ile Düsseldorf Belediye'si arasında arsa alım sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...



Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Nordstern arsa alımı hakkında açıklama yaptı. 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, sermaye artımından elde edilen fon kullanım raporunda yer alan Nordstern projesi yatırımı çerçevesinde yeni bir adım attı. 

Bu kapsamda, Peker GYO'nun paylarının tamamına sahip olduğu Nordstern Düsseldorf GMBH ile Düsseldorf Belediye'si arasında 31 Ağustos 2023 tarihinde sözleşme imzalandı. 

İmzalanan sözleşme doğrultusunda arsa alım bedeli olan 9 milyon 208 bin 815 Euro'nun ödemesi Belediyeye yapıldı. 

Peker GYO Almanya Nordstern den 9.2 milyon Euro ya arsa aldı!  

Peker GYO geçtiğimiz günlerde de Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyalaeti'nin Grevenborich şehrinde hayata geçirilecek olan proje ile ilgili bir açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklamada, Peker GYO'nun paylarının tamamına sahip olduğu Blue Stone Investment GMBH ile geliştirilen Erft Loft projesinin imar planının Belediyede onaylandığı ifade edildi. 

Bu kapsamda, Erft Loft projesi için ruhsat başvurusu yapılacağı ve ruhsat onayının ardından da 2024 Mart'ta inşaata start verileceği belirtildi. 

Peker GYO Erft Loft projesi, 3 bin metrekarelik büyüklüğe sahip arsada hayata geçirilecek. Proje yer üstü ve yer altı toplam 12 bin 420 metrekare kapalı inşaat alanına sahip. Ayrıca projede, 93 adet konut ile 2 adet ticari alanın yer alması planlanıyor.

Erft Loft projesinden elde edilmesi planlanan gelirler de şöyle oldu: 

- Yıllık Ortalama 1 milyon 450 bin Euro Kira Geliri,

- 36 milyon 250 bin Euro Hasılat (Toptan Satış)

- 40 milyon Euro Hasılat (Perakende Satış)

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması:
Sermaye artımından elde edilen fon kullanım raporunda yer alan Nordstern projesi yatırımı kapsamında, Şirketimizin paylarının tamamına sahip olduğu Nordstern Düsseldorf GMBH ile Düsseldorf Belediye'si arasında 31.08.2023 tarihinde imzalanan sözleşmeye istinaden arsa alım bedeli olan 9.208.815 Euro Belediye'ye ödenmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Peker GYO Almanya'daki yeni projesi için düğmeye bastı! Erft Loft, Mart 2024’te başlıyor!

Şeker GYO, Şeker Kule'deki ofisleri konuta dönüştürecek!

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat projesi resmen başlıyor!


Geri Dön