01 / 05 / 2024

Pendik’teki 90 dönümlük alan iki bakanlığı karşı karşıya getirdi!

Pendik’teki 90 dönümlük alan iki bakanlığı karşı karşıya getirdi!

İstanbul Pendik’te yer alan toplamda 90 dönümlük ormanlık alanı imara açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı Mimarlar Odası'nın açtığı davaya, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü meslek odasının yanında müdahil oldu.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Anadolu Yakası Pendik Kurna Mahallesi’nde bulunan 90 dönüm ormanlık alanın da içinde yer aldığı bölgeyi 20 Ağustos 2021 tarihli kararıyla “Rezerv Yapı Alanı” ilan etmişti. Sözcü'den Özlem Güvemli imzalı habere göre 9 Haziran 2023 tarihinde de ormanlık alanı yapılaşmaya açacak olan imar planlarını hazırladı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi İstanbul 7. İdare Mahkemesi’ne planların yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle bir dava açmıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nün davaya katılma talebinde bulundu. 

Mahkeme, söz konusu bu talebi kabul etti ve 15 Şubat 2024 tarihli ara kararıyla Orman Genel Müdürlüğü’nü ormanlık alanı imara açan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yanında davaya müdahil olarak kattı.

Pendik’teki 90 dönümlük alan iki bakanlığı karşı karşıya getirdi!

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: PLAN MEVZUATA AYKIRI

Orman Genel Müdürlüğü, 5 Mart 2024 tarihinde mahkemeye bir dilekçe sundu ve konu ile ilgili dikkat çeken bir itiraz yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Orman Genel Müdürlüğü devlet ormanlarının imara konu edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, telafisi güç ya da mümkün olmayan bir sonuçla karşılaşılmaması için kurumun hak ve menfaatinin korunması açısından Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin yanında söz konusu davaya müdahil olma talebinde bulunarak, davaya müdahil olmak istediğini kaydetti. 

Orman Genel Müdürlüğü tarafından kaleme alının dilekçede “Orman sayılan alanların mevzuata aykırı biçimde plana konu edilmeleri ormanlık arazi üzerinde tasarruf hakkına ve yapılaşmaya sebep olmaktadır. Hatta yapılan imar uygulamaları sonucunda orman niteliğini koruyamamakta yapılaşmaya da müsait kılınmaktadır. Bu sebeple de orman mevzuatına aykırılıklar nedeniyle davaya, davacı Mimarlar Odası Başkanlığı yanında katılma talebimiz bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

Milli Emlak'tan büyük Nisan fırsatı! 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve araziler satacak!

Volkswagen T-Roc'ta Mart kampanyası! 60 ay vadeye kadar kredi veriliyor! Volkswagen T-Roc 27 Mart 2024 fiyat listesi 

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!


Geri Dön