05 / 05 / 2024

Pera Gözetim Etüt Kontrol Servis Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!


Pera Gözetim Etüt Kontrol Servis Hizmetleri Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Berkay Diriarın imzasıyla kuruldu.




Pera Gözetim Etüt Kontrol Servis Hizmetleri Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Berkay Diriarın imzasıyla kuruldu. 


Pera Gözetim Etüt Kontrol Servis Hizmetleri Limited Şirketi iş konusu;   Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır.  a - Gözetim faaliyetinde bulunmak ithalat ve ihracatı yapmak, sınai ve ticari mallardan numune almak ve bu malları satıcı arasındaki akit şartlarına uygun olup olmadığının kontrolünü yapmak.  b- Gözetim yapılan her türlü ham maddenin ve üretimi yapılan sınai ve ticari malların her türlü ekspertiz ölçümleme kara tank kalibrasyonu hesap tespiti ve kontrol işlemlerini yapmak.  c - Gözetim faaliyetlerini yerine getirebilmek için laboratuar ve bu konuda uzman kuruluşlarla işbirliği yapmak.  d - Uluslararası gözetim faaliyetlerinde bulunmak, ithalat ve ihracatı yapmak ve sınai ve ticari mallardan numune almak ve bu malları alıcı ve satıcı arasındaki akit şartlarına uygun olup olmadığının kontrolünü         yapmak.  e - Uluslararası gözetim yapılan her türlü ham maddenin ve üretimi yapılan sınai ve ticari her türlü ekspertiz ölçümleme kara tank kalibrasyonu hesap tespiti ve kontrol işlemlerini yapmak.  f - Her türlü deniz hava ve kara taşıma vasıtalarının boşaltılması ve yüklenmesine nezaret etmek, bu vasıtaların yüke uygunluğunu, temizliğini,canlı ve cansız zararlı maddelerden arınmış olup olmadığını kontrol       etmek.  g - Şirket bu amaçları gerçekleştirebilmek için yurtiçi ve yurtdışı mümessillikler alabilir ve verebilir.Konusu ile ilgili yurtiçi ve yurtdışı firmaların ihalelerine girebilir.  h - Şirket amaç ve konuları ile ilgili yurtiçinde ve yurtdışında sergi ve fuarlara iştirak eder.  ı -  Şirket işleri için iç ve dış piyasalardan uzun orta ve kısa vadeli istikrazlar akdetme enval ve kefalet kredileri ile açık krediler temin edebilir.  k - Amaç ve konusu ile ilgili olan veya bu faaliyetleri için faydalı bulunan ihtira hakları  ve beratları marka patent teknik yardım imtiyaz ve ruhsatnameleri ve bunu gibi diğer fikri sınai ticari mülkiyet haklarını devir       alabilir, kullanabilir. Şirket adına tescilini talep edebilir, know how ve royaltı anlaşmaları yapabilir.  l -  Şirket amaç ve konusunu gerçekleştirebilmek için gayrimenkuller üzerinde ve mükellefiyetsiz tasarruflarda bulunmak. Menkul  ve Gayrimenkuller edinmek, bunları kiraya vermek, kiralamak, satın almak konusu       ile ilgili şirket işleri için gerekli taşıtları satın almak, satmak, devretmek ve onlar üzerinde ayni ve şahsi tasarruflarda bulunmak.  m -Şirket gösterilen konulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişmek istendiğinde Türk Ticaret Kanunun ilgili hükümler çerçevesinde Ortaklar Kurulunun oy birliği ile alacağı       karardan sonra şirket bu işleri yapabilecektir.        Ana sözleşme niteliğinde olan işbu kararın uygulanması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığından gereken izin alınacaktır.    



Pera Gözetim Etüt Kontrol Servis Hizmetleri Limited Şirketi adres; BAĞLARBAŞI MH.ESENYURT SK.16/4 MALTEPE 


Geri Dön