07 / 05 / 2024

Perakende satış hacmi Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 arttı!

Perakende satış hacmi Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, perakende satış hacmi 2022 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 artış gösterdi.



Peki Türkiye İstatistik Kurumu, tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, cari fiyatlarla perakende ciro ne kadar artış gösterdi?  Gıda, içecek ve tütün satışları arttı mı? İşte merak edilen o rakamlar...

Perakende satış hacmi Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 arttı!

Perakende ciro

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, cari fiyatlarla perakende ciro, Kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 125,4 artış gösterdi. Verilen detaylara göre, aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 120,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 121,2, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 148,2 oranında artış gösterdi.

Açıklanan resmi rakamlara göre, perakende ciro, Kasım ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 4,9 oranında yükseldi. Verilen detaylara göre, aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 6,4, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,1 artış şeklinde kayıtlara geçti.

A101'de sepet dolduracak indirimleri tükenmeden hemen alın! Çamaşır kurutmalığı 159, çamaşır suyu 29 TL! 12 Ocak 2023

Vatandaşı çok sevindirecek bir haber daha geldi! Mobilyada da fiyatlar sabitlendi!

BİM'de 5 kg yumuşatıcı 52 TL, sıvı deterjan 58 TL, İpana macun 24 TL! BİM online kataloğu 17 Ocak 2023 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön