18 / 05 / 2024

Petek sayısı faturayı etkiler mi? Petekler kaç derece olmalı?

Petek sayısı faturayı etkiler mi? Petekler kaç derece olmalı?

Doğalgaz ve kombilere dair sorular havaların soğuması ile gündeme gelmektedir. Bu yüzden Petek sayısı faturayı etkiler mi? Petekler kaç derece olmalı? soruları vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte o yanıtlar!



PETEKLER KAÇ DERECE OLMALIDIR?

Kışa girdiğimiz şu günlerde peteklerin kaç derecede olmalıdır? sorusunun cevabı sadece enerji tasarrufu açısından değil konfor açısından da önemli bir konudur. Isı mühendisliğine göre konfor şartları bakımından bir evin farklı alanlarının farklı sıcaklıklara sahip olması gerekiyor. Yani antre ile oturma odasının sıcaklığının veyahut mutfak ile banyo sıcaklığının aynı olmaması gerektiği belirtiliyor. Evinizin hangi odasının ne kadar bir sıcaklığa sahip olmasını bilir ve bu alanları bu sıcaklık değerlerine göre ısıtırsanız kombi kullanımınızı verimli bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.

Kombi, petekler kaç derecede yanmalı sorusunun cevabı yukarıda anlattıklarımız ışığında evin her bir alanı için farklılık gösterir. Isı mühendisliğine göre evin belli alanları şu sıcaklıklarda olmalıdır;

  • Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15 derece olmalıdır.
  • Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20 derece,
  • Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24 derece olmalıdır.
  • Kombinizin evi 20 derecede tutması için, hava soğuduğunda kombinin ısıtma sıcaklığını arttırmalı, hava ısındığında ise sıcaklık derecesini düşürmelisiniz.
  • Eğer kendinizi her koşulda garanti altına almak için kombiyi yüksek sıcaklıkta çalıştırırsanız bu durumda daha ılık sıcaklıklarda kombi kalorifer suyu gereksiz olarak fazla ısıtılacak, ortam sıcaklığı 20°C’ın üzerine çıkmış olacaktır. Bu da enerji kaybına ve faturaların artmasına neden olacaktır.
  • Eğer kombinizin sıcaklığı düşük olursa, çok soğuk havalarda cihaz gerekli ısıyı üretemeyeceği için evinizde konfor sıcaklığının sağlanamayacağını unutmayın! Bu problemi ortadan kaldırmak için ya termostatik radyatör vanası kullanabilir ya da salonunuza oda termostatı koyabilirsiniz.

Yaşlılar kaç yaşına kadar mal satabilir?

TOGG’un yüzde kaçı devletin? TOGG fiyatı ne kadar?

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?


Geri Dön