28 / 04 / 2024

Petrol devi iflas etti! Hakimin kararı dikkat çekti

Petrol devi iflas etti! Hakimin kararı dikkat çekti

ABD merkezli dev petrol ve enerji şirketi Mesquite Energy şirketi iflasını verdi. Hakim daha önce görülmemiş bir karar verdi. İşte tüm detaylar...



Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan iflas furyasına bir yenisi daha dahil oldu. Ülkenin önemli enerji şirketlerinden Mesquite Energy resmen iflasını duyurdu. Alacaklıların mahkemeye başvurması sonucunda iflas hakimi enerji ve petrol şirketinin hisselerinin yüzde 70'ini alacaklılara tahsis etti. 

Energyportal.eu sitesinde yer alan haberde; "ABD'li bir iflas hakimi, küçük alacaklılar lehine karar vererek onlara iflas sonrası petrol üreticisi Mesquite Energy'nin %70 hissesini tahsis etti. Bu karar, şirketin tam mülkiyetini arayan kıdemli borç verenler için bir yenilgi oldu. 

Karar, Mesquite Energy'nin 2020'de Bölüm 11 iflasından bu yana devam eden uzun süredir devam eden bir mülkiyet anlaşmazlığını çözmekte. Yargıç, küçük alacaklılar tarafından takip edilen dava talepleri için 200 milyon dolarlık bir değer belirledi ve onlara şirketin öz sermayesinin çoğunluğunu da verdi" ifadelerine yer verildi. 

SÖZ KIDEMLİLERİN DEĞİL KÜÇÜK ALACAKLILARIN
Kıdemli borç verenler Fidelity ve Apollo Global Management, iflasının başlangıcında Sanchez Energy'ye sağladıkları kredi nedeniyle işletmedeki hisselerinin %20'den %30'a çıktığını gördü. Ancak, hakimin kararı hakkında yorum yapmaktan kaçındılar. Daha önce Sanchez Energy olarak bilinen Mesquite Energy, 2019'da 2,3 milyar dolarlık borçla iflas başvurusunda bulundu ve bir yıl sonra başarılı bir şekilde yeniden organize oldu. Yeniden yapılanma planı, yeniden düzenlenen sermayenin %20'sini en iyi borç verenlere tahsis ederken, kalan mülkiyet, kıdemli ve küçük alacaklılar arasındaki anlaşmazlıklar yoluyla belirlenecekti.

Bu benzersiz düzenleme, Mesquite Energy'nin teminat altına alınan alacaklıların değerli petrol ve gaz varlıkları üzerindeki iflas öncesi hacizlerinin geçerliliği konusundaki çekişmeli anlaşmazlıkları başlangıçta çözmeden iflastan çıkmasına izin verdi. Mesquite Energy, COVID-19 salgınının neden olduğu ekonomik belirsizlik döneminde yüksek maliyetli iflas ücretlerinden kaçınarak ve sınırlı fonları koruyarak pazardaki konumunu istikrara kavuşturmayı başardı.

ÖNEMLİ BİR ZAFER OLARAK YORUMLANDI
Bu karar, küçük alacaklılar için önemli bir zafere işaret ediyor ve iflas işlemlerinin nüanslarını vurgulayarak, belgelerdeki hataların mülkiyet sonuçlarını nasıl etkileyebileceğini gösteriyor. Mesquite Energy'nin iflastan başarılı bir şekilde çıkması, şirketi petrol ve gaz endüstrisindeki gelecekteki zorluklarla başa çıkmak ve potansiyel büyüme fırsatlarından yararlanmak için konumlandırdı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön