03 / 05 / 2024

Petrol fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesinde: Petrolün varili dibe çöküyor!

Petrol fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesinde: Petrolün varili dibe çöküyor!

Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda kapanışa göre yüzde 5,14 değer kaybederek hızla düşmeye devam ediyor. Şu dakikalarda petrolün varili 100,61 dolardan işlem görüyor. Peki, petrol fiyatları düşmeye devam edecek mi? Akaryakıt fiyatları ne zaman düşecek?



Petolün varil fiyatı, dün 113,15 dolara kadar yükselirken  günü 106,90  dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 11:13  itibarıyla 100,61 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatları yaklaşık son iki haftanın en düşük seviyelerini gördü.

Petrol fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesinde: Petrolün varili dibe çöküyor!

Brent petrol tarihi zirvesini 2 Haziran 2008 yılında 139 dolar ile gördü. En dip seviyesi  ise 1 Haziran 1988 yılında 13 dolar ile gören brent petrol ilk atağını 1 Ağustos 2005 yılında yaparak yükselmeye devam etti. Bu sene ise en dip fiyatı 3 ocak 2022 yılında 78 dolar ile gören brent petrol sonrasında yükselişe geçerek 8 Mart 2022 tarihinde 132 dolar ile en yüksek seviyeye ulaştı. Antalya Zirvesi öncesi düşüşe geçen petrolün varili zirve sonrasında  yükselişe geçerek 118,36 dolara kadar yükseldi. Cuma günü petrol fiyatları sert düştü bu düşüş bu hafta da devam ediyor.  Peki bu durum benzin ve mazot fiyatlarını da etkileyecek mi? Benzin ve motorin de indirim var mı? Akaryakıt fiyatları ne zaman düşecek? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön