19 / 05 / 2024

Petrol fiyatları ters köşe yaptı! Akaryakıt fiyatlarında korkutan tablo! İşte detaylar!

Petrol fiyatları ters köşe yaptı! Akaryakıt fiyatlarında korkutan tablo! İşte detaylar!

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman petrol üretimine yönelik açıklama yaptı. İşte detaylar!



Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman'ın petrol üretiminin düşürülebileceğine dair açıklamasından sonra petrol fiyatları yükselişe geçti. Prens Abdülaziz, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) değişken piyasayı düzene kavuşturmak için böyle bir adım atmak zorunda kalabileceğini ifade etti.

‘KAĞITTAKİYLE GERÇEK ARASINDAKİ BAĞ KOPTU'

Bloomberg'e konuşan Prens Abdülaziz, aşırı oynaklık ve likidite eksikliğinin vadeli işlemlerin giderek daha fazla arz ve talebin altında yatan temellerden koptuğu anlamına geldiğini belirtti.

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı bugün 97,4 dolara kadara yükseldi. Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı ise  gün içinde 91,2 dolara kadar yükseldi. Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı pazartesi günü ortalama verilerle yüzde 5 oranında değer kaybetmişti.

Petrol, Rusya ile Ukrayna savaşının başladığı şubat sonundan bu yana inişli çıkışlı hareketli bir dönem geçirdi. OPEC+ pandemi sırasında yapılan tüm üretim kesintilerini tersine çevirse de Prens Abdülaziz, OPEC+'in üretimi sıkılaştırması gerekebileceğini dile getirdi. OPEC+ arz hedeflerini görüşmek üzere gelecek ay toplanıp bir karara varılacak.

ABD VE AVRUPA’DAKİ YÖNETİCİLERİN GÖZLERİ PMI VERİLERİNDE

Japonya merkezli Mizuho Bank'ın ekonomi ve Asya stratejisi başkanı Vishnu Varathan, petrol fiyatlarının daha fazla düşmeye meyilli olduğuna yönelik bir görüş birliğine vardılar. Petrol vadeli işlemleri, ekonomik yavaşlama endişesinin artmasının talep görünümünü tehdit etmesi yüzünden haziran başından bu yana yaklaşık dörtte bir değer kaybetti.

Alım satım işlemleri yapanlar, küresel ekonominin gidişatına yönelik daha fazla ipucu toplamak için salı günü açıklanacak ABD ve Avrupa'daki satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerine dikkat kesildi. Diğer yandan doğalgaz fiyatlarındaki artış sanayi sektörünün ve elektrik üreticilerinin maliyetleri düşürmek için petrole geçmelerini teşvik edebilme ihtimali bulunur. Söz konusu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda petrol fiyatları artabilir.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 23 Ağustos Salı 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 23 Ağustos 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Dolar bugün ne kadar? 23 Ağustos 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön