30 / 04 / 2024

Petrol fiyatlarında sert yükseliş!

Petrol fiyatlarında sert yükseliş!

Petrol piyasasında arz kısıntısının uygulanmasının sürmesi, akaryakıt talebine olan artışla birlikte fiyatlar 61 dolara kadar yükseldi.



Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, önde gelen üreticilerin arz kısıntısını disiplin içinde uygulamaya devam etmelerine ve akaryakıt talebinde toparlanmanın piyasalara destek vereceği beklentileri ile 13 ayın zirvesine çıktı.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 61,18 dolar seviyesine kadar  yükseldi ve ardından 46 cent artışla 61,02 dolar seviyesinden işlem  görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 43 cent yükselişle 58,40 dolar seviyesinde.

Petrol fiyatlarında sert yükseliş!

Analistler, ABD'de yeni koronavirüs teşvik paketi konusunda  ilerlemelerin devam etmesini yarattığı iyimserliğin, aşılama hızlandıkça ekonomik büyümenin daha da ivme kazanacağı beklentilerinin petrol  fiyatlarını yukarı çektiğini vurguluyorlar.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; brent petrolünde ilk direnç noktasının 61,432 dolar/varil olduğuna işaret eden analitler, yukarı hareketin 61,74 dolar/varile kadar devam  edebileceğini de ifade ediyorlar. Geri çekilmelerde ilk destek 60,64-60,43 dolar/varil aralığı.

.Petrol fiyatları yükseldi!

Petrol fiyatları 2021’de 46,7 dolar olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön