29 / 04 / 2024

Petrol ofisi madeni yağda dünyada 15’inci olmaya hazırlanıyor!

Petrol ofisi madeni yağda dünyada 15’inci olmaya hazırlanıyor!

Petrol Ofisi, madeni yağda Türkiye tüketiminin yarısını karşılayacak dev bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. 3 senede toplam 200 milyon dolarlık bir hacme ulaşacak yatırımla madeni yağ üretim kapasitesi 230 bin tonu bulacak.



Petrol Ofisi, Kocaeli'deki madeni yağ fabrikasının yıllık üretim kapasitesini 2 katına çıkardı. Ayrıca, bu yatırım neticesinde üretim kapasitesinde dünyanın en büyük 15’inci madeni yağ üreticisi olacak. İnşaatına 2 sene önce başlanan tesis için önümüzdeki 3 senede 200 milyon dolar yatırım yapılacağı ifade edildi. Üretim kapasitesini yıllık 150 bin tondan 230 bin tona tırmandıracak söz konusu yatırım, madeni yağ üretim tesisindeki kapasite artışının yanında ayrıca, yeni akaryakıt depolama tanklarının kurulumu, dolum hatları revizyonları ve diğer iyileştirmeleri de kapsıyor.

Petrol ofisi madeni yağda dünyada 15’inci olmaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin madeni yağ tüketiminin yarısını karşılayacak yeni lojistik merkezinin açılış töreni, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Zeynel Kılınç’ın da katılımı ile beraber Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu ve Petrol Ofisi Grubu Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu’nun ev sahipliğinde düzenlendi.

Dünya gazetesinden Necmi Çelik’in haberine göre, Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “Kapasitesini 2 katına çıkardığımız bu entegre dev merkez dört kıtaya ihracat gerçekleştiren, Türk mühendisliğini dünyaya taşıyan ve Türkiye’nin enerji bağımsızlığı stratejisinde son derece önemli rol oynayan bir teknoloji üssü konumunda. Küresel çapta sayılı tesislerden biri olacak tesisin üretim kapasitesi Türkiye tüketiminin yarısını karşılayacak.Tesis ile 40 milyon tonluk küresel madeni yağ pazarında 33 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye’ye yılda ortalama 50 milyon dolar ihracat geliri sağlayan Petrol Ofisi Grubu, bu yatırımla beraber ihracat pazarlarına hizmet verecek ek kapasiteye de sahip olacak” şeklinde konuştu.

Abbasoğlu, elektrikli araç pazarının da hızla büyüdüğünü vurgulayarak, “Petrol Ofisi olarak açılan bu fırsat penceresini gördük ve elektrikli araçlar için madeni yağ üretim hattını da tamamladık” ifadelerini kullandı.

Petrol ofisi madeni yağda dünyada 15’inci olmaya hazırlanıyor!

GÜNEŞ ENERJİSİ, İHTİYACIN YÜZDE 30’UNU KARŞILIYOR

CEO Mehmet Abbasoğlu, gerçekleştirilen güneş enerjisi yatırımıyla fabrikanın toplam elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu yenilenebilir enerjiden karşılandığını söyleyerek, “Yakın bir vadede enerji ihtiyacımızın yüzde 50’sini güneş enerjisinden sağlayacağız. Güneş enerjisi ile elde ettiğimiz bu dev tesis, muhtemel bir İstanbul depreminde kentteki istasyon satışlarımızın 4 gününü karşılayacak ve motorin ithalatının azalmasında son derece önemli rol oynayacağına inandığımız büyük bir motorin tank parkını içinde barındırıyor” dedi.

Yeni yılda kim, ne kadar zam alacak? Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? Detaylar arka arkaya açıklandı!

Tam 10 bankadan emekliler için çok konuşulacak karar çıktı! Açıklamalar peş peşe geldi! Ortalık karıştı!

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön