06 / 05 / 2024

Petrolde beklenen ralli mi? Fiyatlar sabahın ilk saatlerinde yükselmeye başladı!

Petrolde beklenen ralli mi? Fiyatlar sabahın ilk saatlerinde yükselmeye başladı!

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru talepteki daralma ve özellikle Avrupa’da kış aylarının ılık seyretmesi nedeniyle oldukça gerileyen petrol fiyatları yeniden tırmanışa geçti. Peki bu yükselişin nedeni ne?..



Petrol fiyatları yükseliyor. Dün en yüksek 85,92 doları gören Brent petrolün varil fiyatı bugün 86,82 dolardan işleme başlarken saat 09.28 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1 artarak 86,78 dolara yükseldi. Diğer yandan aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 81,41 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlardaki yükselişte, Covid-19 tedbirlerinin kaldırıldığı Çin'de ekonomik aktivitenin ve petrol talebinin artacağına dair iyimserliğin etkili olduğu belirtiliyor.

Petrolde beklenen ralli mi? Fiyatlar sabahın ilk saatlerinde yükselmeye başladı!

ÇİNLİ YETKİLİ KONUŞTU, PETROL COŞTU!

Konuyla ilgili Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Çin'in ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Liu Hı, Covid-19 tedbirlerinin kaldırılmasının ardından ülkede yaşamın ve üretimin olağan seyrine döndüğünü vurgulamış ve Çin ekonomisi için 2023'te iyimser bir tablo çizmişti.

Liu Hı, 2023 senesinde ithalatın, kurumsal yatırımların ve hane halkı harcamalarının artacağını öngördüklerinin altını çizerek, Çin'in dışa açılma politikasını ve piyasa ekonomisi anlayışını sürdüreceğini de ifade etmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön