27 / 05 / 2024

Petrolde beklenen ralli mi? Fiyatlar sabahın ilk saatlerinde yükselmeye başladı!

Petrolde beklenen ralli mi? Fiyatlar sabahın ilk saatlerinde yükselmeye başladı!

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru talepteki daralma ve özellikle Avrupa’da kış aylarının ılık seyretmesi nedeniyle oldukça gerileyen petrol fiyatları yeniden tırmanışa geçti. Peki bu yükselişin nedeni ne?..



Diğer yandan dün açıklanan verilere, Çin ekonomisinin 2022'de yüzde 3 ile 1976'dan bu yana en düşük ikinci yıllık büyümeyi kaydettiğini ve yaklaşık yüzde 5,5 düzeyindeki hükümet hedefinin altında kaldığını ortaya koydu.

Petrolde beklenen ralli mi? Fiyatlar sabahın ilk saatlerinde yükselmeye başladı!

Öte yandan ülkede sanayi üretimi geçtiğimiz aralık ayında yıllık yüzde 1,3 artarak beklentileri aşmış, aynı dönemde perakende satışlar ise yüzde 1,8 ile tahminlerden daha az düşüş göstermişti.

Diğer taraftan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), ise bu yıl için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tuttu. Örgütün aylık petrol piyasası raporunda, küresel petrol talebinin bu yıl geçen seneye kıyasla günlük 2 milyon 220 bin varil artarak yaklaşık 101 milyon 770 bin varile ulaşmasının beklendiği vurgulandı.

Söz konusu bu artışta, Covid-19 kısıtlamalarının kaldırıldığı Çin'de beklenen ekonomik toparlanmanın etkili olacağı değerlendirilmekte.

Analistler, Brent petrolde teknik olarak 87,16 ile 87,66 dolar aralığının direnç, 86,66 ile 86,16 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceğini dile getiriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön