15 / 05 / 2024

Petrolde korkutan senaryo! Dev banka tarih verip, fiyat açıkladı!

Petrolde korkutan senaryo! Dev banka tarih verip, fiyat açıkladı!

Geçtiğimiz yıl yaptığı yükselişle dünya ekonomilerini alt üst eden ancak son aylarda 80 dolar seviyelerine kadar gerileyen petrolle ilgili yeniden korkutucu bir öngörü geldi.



Son birkaç aydır 80 dolarlar seviyesinde bir seyir izleyen petrol fiyatlarıyla ilgili, ABD’li dev yatırım bankası Goldman Sachs’tan dünya ekonomilerini endişelendiren bir öngörü geldi.

Petrolde korkutan senaryo! Dev banka tarih verip, fiyat açıkladı!

ABD’li yatırım bankası, petrol fiyatlarının bu sene yeniden 100 doların üzerine çıkabileceğini ve yedek üretim kapasitesinin de tükenmesiyle 2024 yılında ciddi bir arz sorunuyla karşı karşıya kalınabileceğini öngördü.

Rusya’ya uygulanan yaptırımların petrol ihracatını düşürmesinin muhtemel olduğunun altını çizen Goldman Sachs analisti, diğer yandan Çin’de talebin toparlanmasının beklenmesiyle fiyatların mevcut 80 dolar seviyesinden 100 doların üzerine çıkacağı tahmininde bulundu.

Goldman Sachs’ın emtialar alanındaki ünlü ismi analist Jeff Currie, talebi karşılamak için gereken üretime yapılan yatırım eksikliğinin de daha yüksek fiyatlar için itici bir güç olacağını ve bu kapasite eksikliğinin 2024’e kadar büyük bir sorun haline gelebileceğini iddia etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön