17 / 07 / 2024

Petrolde korkutan senaryo! Dev banka tarih verip, fiyat açıkladı!

Petrolde korkutan senaryo! Dev banka tarih verip, fiyat açıkladı!

Geçtiğimiz yıl yaptığı yükselişle dünya ekonomilerini alt üst eden ancak son aylarda 80 dolar seviyelerine kadar gerileyen petrolle ilgili yeniden korkutucu bir öngörü geldi.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Analist Currie, önümüzdeki mayıs ayına kadar petrol piyasalarının talebe kıyasla arz açığı vermesi gerektiğini ve bu durumda küresel üreticilerin sahip olduğu kullanılmayan kapasitenin çoğunu tüketerek fiyatlara olumlu yansıyacağını söyledi.

Covid-19 pandemisi döneminde 20 dolarların altına düşen petrol fiyatları, sonrasında toparlanmış ve 130 dolar seviyelerine yaklaşmıştı. Ancak daha sonra talebin yavaşlaması ve ülkelerin çeşitli alternatiflere yönelmesi sonrasında gerilemeye başlamıştı.

Petrolde korkutan senaryo! Dev banka tarih verip, fiyat açıkladı!

OPEC+ ÜRETİM ARTIŞI KONUSUNDA TEMKİNLİ OLACAK

Öte yandan petrol fiyatlarıyla ilgili konuşan Suudi enerji bakanı Prens Abdülaziz bin Salman da Riyad’da gerçekleştirilen bir konferansta, yetersiz tedarike yol açacak rafineri kapasitesine yatırım eksikliğine dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. Prens Bin Salman OPEC+'ın üretimi ne zaman artıracağına karar verirken temkinli davranacağını yinelemişti.

Suudi Arabistan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı (OPEC) ile diğer üreticileri bir araya getirerek arz ile talebi dengelemek ve fiyatları üyeler için makul tutmak amacıyla bir araya getiren grubun Rusya ile birlikte fiili lideri konumunda.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön