02 / 05 / 2024

Petrol`de yeni bir devir başladı! Bu bütün dengeleri değiştirecek!

Petrol`de yeni bir devir başladı! Bu bütün dengeleri değiştirecek!

Batı Afrika ülkesi Gana, ülkenin ödemeler dengesini temelden değiştirecek bir karar aldı.



RUSYA'DAN FLAŞ PETROL AÇIKLAMASI!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus petrolü üzerinde üst sınırı olan ülkelere petrol satmayacağını söyledi.  Novak,"Tavan fiyat uygulayacak ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyi planlamıyoruz. Petrolümüzü pazar odaklı ortaklara yönlendireceğiz veya üretimi azaltacağız." dedi.

Başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada Novak, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rus petrolü için tavan fiyat uygulamasını değerlendirdi.

Enerji piyasasının siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Novak, "Enerji sektörünün siyasete alet edilmesinin yalnızca kaynak açığına ve enerji tedarikinde sorunlara yol açacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Petrol fiyatları artacak mı, azalacak mı? İşte son gelişmeler...Petrol tavan fiyatının uygulanmasının petrol piyasasının işleyişine "benzeri görülmemiş" bir müdahale olacağını kaydeden Novak, "Bu kaçınılmaz olarak enerji sektöründeki yatırımları azaltacak ve petrolün yanı sıra tavan fiyat mekanizmasının gelecekte uygulanabileceği diğer emtia arzlarında da açık yaratacaktır." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın küresel pazarda güvenilir bir enerji tedarikçisi olduğuna dikkat çeken Novak, şunları kaydetti:

"Tavan fiyat uygulayacak ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyi planlamıyoruz. Petrolümüzü pazar odaklı ortaklara yönlendireceğiz veya üretimi azaltacağız." 

Temmuz ayında kabul edilen altıncı tur yaptırımlar kapsamında Avrupa Birliği, Rusya'dan ham petrol arzını 5 Aralık'a kadar, rafine ürün arzını ise 5 Şubat'tan itibaren askıya alma kararı aldı.

Geçen ay kabul edilen sekizinci yaptırım paketinin bir parçası olarak, Rusya'dan üçüncü ülkelere ham petrol ve ürün sevkiyatına, Rusya'nın petrol satışlarına uygulanan tavan fiyatlar da dahil olmak üzere ek kısıtlamalar getirilmişti.

Kur korumalı mevduatta bir ilk yaşandı! İlk kez düşüş var!
Dolar 6 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Çabuk buraya koşun!
Merkez Bankası dolar kurunu nasıl tutuyor?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön