04 / 05 / 2024

Petrolü uçuracak altını düşürecek plan ortaya çıktı! Harekete geçtiler

Petrolü uçuracak altını düşürecek plan ortaya çıktı! Harekete geçtiler

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa Birliği, global pazarda petrol fiyatlarını yükseltecek bir adımı atmaya hazırlanıyor. AB, yıl sonuna kadar Rus petrolünü yasaklama kararı aldı. Söz konusu yasak sonrası brent petrolde yükseliş bekleniyor.



Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rus ekonomisinin bu yıl yüzde 8 ila 10 düşmesini beklediklerini belirterek, “Rus ekonomisindeki düşüşün dip noktasına dördüncü çeyrekte ulaşacağımızı öngörüyoruz.” dedi.

Süren savaş nedeniyle Avrupa Birliği yıl sonuna kadar Rus petrol ithalatını yasaklamayı planlıyor.

AB ülkelerinin 2022 sonundan önce Rus petrolü kullanımına son verebileceği ancak başta güneydeki üyeler olmak üzere diğer ülkelerin fiyatlar üzerindeki etkiden endişe duyduğu öğrenildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön