18 / 05 / 2024

Petrolü uçuracak altını düşürecek plan ortaya çıktı! Harekete geçtiler

Petrolü uçuracak altını düşürecek plan ortaya çıktı! Harekete geçtiler

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa Birliği, global pazarda petrol fiyatlarını yükseltecek bir adımı atmaya hazırlanıyor. AB, yıl sonuna kadar Rus petrolünü yasaklama kararı aldı. Söz konusu yasak sonrası brent petrolde yükseliş bekleniyor.



Rus petrolünün en büyük alıcılarından olan Almanya, 2022 sonunda ithalatı durdurmaya hazırlanıyor ancak Avusturya, Macaristan, İtalya ve Slovakya gibi ülkeler bu adımı atma konusunda henüz kesin kararını vermedi.

"KÜÇÜLME 8-10 SEVİYESİNDE OLACAK"

Yaptırımlar ışığında, Rus ekonomisindeki küçülme tahminlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “Yerleşik ekonomik bağların kopması, bu yılki GSYH dinamiklerini olumsuz etkileyecek. Rus ekonomisindeki düşüşün dip noktasına dördüncü çeyrekte ulaşacağımızı, küçülmenin bu yıl yüzde 8 ila 10 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz.” bilgilerini verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön