28 / 04 / 2024

Petroyağ Gebze'deki yeni tesisini hizmete açtı!

 Petroyağ Gebze'deki yeni tesisini hizmete açtı!

20 yıllık başarılı bir geçmişi geride bırakan Petroyağ ve Kimyasallar Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi, 12 milyon dolarlık yatırımı ile 13 dönüm alan üzerine kurduğu yeni tesisini görkemli bir törenle hizmete açtı.



1993 yılında ülkemiz sanayi üretimine hammadde sağlama amacı ile %100 yerli sermaye ile Ünal Soysal tarafından 20 metrekarelik bir ofiste kurulan Petroyağ firması, Sanayinin ihtiyacı olan yeni ürünleri tespit ederek, onlara yeni uygulama sahaları yarattı. Yaptığı yatırım ile Kartepe İlçesinde 2003 te daha büyük bir tesis kurdu. Uzun yıllar boyunca Kartepe İlçesi Köseköy’de faaliyetini sürdüren Pertoyağ Firması, Gebze Organize Sanayi Bölgesinde almış olduğu 13 dönümlük alan üzerine 12 milyon dolarlık yatırımda bulunarak, büyük ve modern bir tesisin temellerini attı.  63 personelin çalışacağı tesisin açılışı geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı.


KALABALIK BİR DAVETLİ GURUBU KATILDI

Gebze Organize Sanayi Bölgesi Tembelova mevkii Gençlik Caddesi üzerinde kurulan tesisin açılışına Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Petro Yağ Firması kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ünal Soysal, Petroyağ firmasının müşterileri ve bölgede bulunan diğer sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu kalabalık bir davetli gurubu katıldı.


ÇEVRECİ YENİ BİNA

 Misafirlerin kapıda karşılandığı kokteyl ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Petroyağ Firmasının sahibi olan Ünal Soysal Yaptı. Soysal Petroyağ’ın 20. Kurluş yıldönümünde yeni tesislerinin açılışını gerçekleştirmekten büyük guru duyduğunu belirterek “Aslında bu tesisin yapılması 4 yıl önce düşünülse de, 2012 yılında aldığımız ani bir kararla inşasına başlanmış ve 2013 yılı Kasım ayında bitirilmiştir. Çevreci yeni binamızda, en yeni teknolojimizle AR-GE ye önem veren bir kurum yarattık.1993 yılında 255 mt ile başlayan satışlarımız, 2013 yılında 41 bin mt’a ulaştı. dinamik yapımız ve kapasitemizle, bugün sektörde önemli bir üretici ve tedarikçi konumundayız. bu başarı ile endüstriyel alanda ülkemizde ilk sıralarda yer alan şirketimiz, dünyanın 14 ülkesinde ithalat, 24 ülkesinde ihracat yapar hale getirmiştir. Hedefimiz ihracatımızı, toplam satış potansiyelimizin yüzde 30 ‘nu oluşturacak şekilde 40 ülkeye çıkartarak büyümeye devam etmektir bu bakımdan bugün burada açtığımız fabrika, petroyağ’ın bir dünya üreticisi olma yolundaki kararlılığını ortaya koymaktadır” dedi.


Hürriyet Gazetesi Seri İlanlar eki


Geri Dön