19 / 05 / 2024

Peynirde dilimle satış devri! Dilimi bile el yakıyor! Bakın kaç TL?

Peynirde dilimle satış devri! Dilimi bile el yakıyor! Bakın kaç TL?

İğneden ipliği her şeye gelen zamlar vatandaşa soluk aldırmıyor. Sosyal medyaya yansıyan bir haber ise ‘yok artık!’ dedirtti. Peynirin dilimle satışı sosyal medyaya düşerken, dilim fiyatı bile pek çok vatandaşın bütçesini zorlayacak miktarda.



Enflasyonun artışı tüm kesimleri etkilerken, temel gıda ürünlerine gelen fahiş zamlar ise vatandaşın en çok canını yakan konuların başında geliyor.

Artan maliyetlerden nasiplenen kalemlerden biri de, eskiden ‘peynir -ekmek’ yeme benzetmesiyle en temel yiyeceklerden biri olan peynir.

Beyaz peynir dahil tüm peynirler, son 1 yıl içinde kat kat pahalandı.  Tüm kahvaltılık ürünlerin fiyatları almış başını giderken, tanınmış zincir marketlerden biri, 28 gramlık paketlere bölünmüş mini peynir satışına başladı.

SÜT ÜRÜNLERİNDEKİ ZAM BAŞ DÖNDÜRÜYOR

Özellikle enflasyonun baş döndürücü hızı süt ve süt ürünlerini vururken, süt ve peynir gibi kahvaltılık ürünlerdeki inanılmaz artış tepkilere neden oluyor. Karar Gazetesi’nin haberine göre, 2023 yılının ilk günlerinin gelişiyle,  büyük zincir marketler belli ürün gruplarında fiyat sabitleme kararı vermişti.

 Peynirde dilimle satış devri! Dilimi bile el yakıyor! Bakın kaç TL?

Bu uygulamalarını zincir marketler web sayfalarından, sosyal medyadan, reklamlar yoluyla tüketiciye duyurdu. Ancak marketlerin aldığı fiyat sabitleme kararı, vatandaşı rahatlatmadı. Kahvaltıların temel yiyeceği peynirdeki çılgın fiyat artışı durdurulamıyor.

BEYAZ PEYNİR 200 LİRAYA KOŞUYOR

Bunu, son bir yılda en çok zamlanan ve sürekli etiketi yenilenen ürünlerden biri olan peynir fiyatlarında görmek mümkün çünkü adeta rekora koşuyor.  


Geri Dön