07 / 07 / 2024

Peynirde dilimle satış devri! Dilimi bile el yakıyor! Bakın kaç TL?

Peynirde dilimle satış devri! Dilimi bile el yakıyor! Bakın kaç TL?

İğneden ipliği her şeye gelen zamlar vatandaşa soluk aldırmıyor. Sosyal medyaya yansıyan bir haber ise ‘yok artık!’ dedirtti. Peynirin dilimle satışı sosyal medyaya düşerken, dilim fiyatı bile pek çok vatandaşın bütçesini zorlayacak miktarda.



En ucuz kaşar peyniri 150 liraya ulaşırken,  beyaz peynir türleri ise neredeyse 200 Türk Lirasını buldu.

28 GRAMLIK PAKETLERDE

Türkiye çapında en yaygın ağı bulunan zincir marketlerden birinden ise bugün sosyal medyaya şaşırtıcı bir fotoğraf karesi yansıdı. Bu markette çekildiği öne sürülen fotoğraf  gündeme bomba gibi düşerken, ‘yok artık!’ dedirtti.

DİLİMİ 5 TL'DEN BAŞLIYOR

Fotoğrafta peynirlerin 28 gram olarak paketlenmiş halde satışa sunulduğu dikkat çekiyor. Fotoğrafta 5.45 TL'den başlayan 9 TL'ye kadar fiyat etiketi bulunan dilim peynir paketleri görülüyor. Bu paketlerde satışa sunulan tulum peynirinin kilogramı ise 169 lira 50 kuruş olduğu görüldü.

PEYNİR, ETİ BİLE SOLLADI

Enflasyonun çılgın tırmanışına başladığı son 1 yıl içinde zam üstüne zam gören peynir, gıda enflasyonunun birincileri arasında.

Peynirde dilimle satış devri! Dilimi bile el yakıyor! Bakın kaç TL?

Hatta kırmızı et, klasik beyaz peynirin yanında ucuz kalırken, dar gelirli vatandaşların çok tercih ettiği marketlerde 1 kilo kıyma fiyatı yaklaşık 150 lira olurken, ortalama bir kaşar peynirinin kilogram fiyatı ise 160 lirayı buldu. Eski kaşar peyniri ise 200 liralara kadar dayanırken, Türkiye’ye özel en iyi peynirlerin başında gelen Ezine peynirinin kilosu  250 liraya ulaştı.

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?


Geri Dön