17 / 07 / 2024

Piyalepaşa, cazibe merkezi olacak

Piyalepaşa, cazibe merkezi olacak

Bölgede rezidans dairelerin fiyatları ise milyon dolarlarla ifade ediliyor.




Piyalpaşa hattının, önümüzdeki 5-10 yıl içinde İstanbul'un önemli cazibe merkezlerinden biri olacağı belirtiliyor.

Yabancı gayrimenkul gruplarının da bölgede yatırım için arazi arayışı bulunuyor. "7 Tepe 7 Tünel" projesi ile birlikte bölgenin altyapısının değişeceği, üstyapının ise gökdelenlerle bambaşka görüntüye kavuşacağı ileri sürülüyor.

Kasımpaşa'dan başlayan, Tarlabaşı, Dolapdere, Hacıhüsrev, Kurtuluş, Bomonti sırtları ile devam eden silsilede sağlıksız yapıların, gecekonduların, atölyelerin yerini iş merkezleri, oteller ve rezidansların yükselmesi, imar planlarıyla da bağlantılı. Merkezi iş alanı (MİA) kapsamına alınan bölgede ilk proje, 2004 yılında Bomonti'de hayata geçirilmişti.

234 konutluk Elysium Residence, 346 Konutluk Elysium Fantastic, 804 konutluk Anthill Residence, 320 konuttan oluşan Hoffmann-Palms Studios bölgedeki önemli projeler olarak dikkat çekiyor.

Konutların metrekare fiyatı 5 bin doları geçti

Ayrıca bölgede Bilgi Üniversitesi ile inşaatı devam eden Mimar Sinan Üniversitesi Kampüsü ön plana çıkan projelerden. Bu projeler, nitelikli proje geliştirilmesine uygun yeni arsaların fiyatlarını kısa sürede dört kat artırmıştı. Bölgede, yapımı süren lüks konut projelerindeki metrekare fiyatlar, 5 bin doları geçti.

Bu hattaki projeler, arazi sıkıntısı içine girip projelerini şehir dışına kaydıran inşaat şirketlerinin de bakış açısını yeniden şekillendiriyor. Ulaşım ve trafik sorunu nedeniyle şehir dışına sıcak bakmayan kesime hitap eden bu bölgede, dairelere talebin devam edeceği varsayımı ile hareket ediliyor. İnşaat şirketleri de, pahalı yatırımlar olsa bile şehir içerisine sıcak bakmaya başlamış bulunuyor. Çünkü, tünel ve bağlantı yolu gibi çalışmalar, buraları sorunsuz çekim merkezine dönüştürmüş durumda. Gecekondu sahipleri bile potansiyel zengin olarak görüldüğü bölgede, inşaat şirketleri, gecekondu sahiplerine yeni tekliflerle geliyor.

Okhan Şentürk/Ekonomist

Geri Dön