30 / 04 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş bu kez akaryakıt fiyatlarına gelecek büyük zammı açıkladı! Araç sahipleri hazırlıklı olun

Piyasa Kahini İslam Memiş bu kez akaryakıt fiyatlarına gelecek büyük zammı açıkladı! Araç sahipleri hazırlıklı olun

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş petrol fiyatlarına büyük bir zammın geleceğini söyleyerek tarih verdi.



EYLÜL, EKİM VE KASIM AYLARINDA KÜRESEL KAOS BEKLİYORUM

Memiş, yatırımcılara 2022'nin son ayları için uyarı yaparak şöyle devam etti: "Ben yatırımcılara her ayın ayrı bir hikayesini anlatıyorum. Her ay farklı bir konuya odaklanıyorsunuz ve dünya gerçekten 2022 ilk haftalarında oldukça bir karışık bir yıl olacak ve her ayın hikayesi ayrı olacak demiştim. Temmuz ve ağustos ayında aşağı yönlü trend, çünkü mevsimsel etki ancak eylülden itibaren tüm küresel piyasalarda enerji krizi, gıda krizi, resesyon süreçlerinin başlayacağı bir dönem olacağı için son çeyrekte bütün dünya ekonomilerini ciddi bir kaos bekliyor.

Tarım emtialarında artışlar var, gıda kriziyle alakalı ciddi bir çalışma var dünyada. Ben eylülden itibaren, eylül, ekim ve kasım aylarında küresel kaos bekliyorum. Yatırımcılar bunun için bence hazırlık yapmalı."

PETROL FİYATLARI 140 -150 DOLAR SEVİYESİNE YÜKSELİR

Memiş, son olarak petrol fiyatları konusunda "Şu anda Biden'ın Suudi Arabistan ziyareti var, Veliaht'ın da Türkiye ziyareti var. Petrol fiyatlarıyla alakalı kısa vadeli 120 dolar seviyesi altına sarkmalar oluyor ama ben kalıcı olacağını sanmıyorum. 140 ve 150 dolar seviyelerini yıl sonuna kadar güçlü olarak görüyorum. Pompa fiyatlarının ucuz kalma imkanını zayıf görüyorum. Kur yüksek, petrol fiyatları yüksek dolayısıyla her gün yeni zamlar.

Marttaki 130 doların tekrar kırılma ihtimaliyle, 140 ve 150 dolar seviyesine yükselebileceğini tahmin ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

Piyasa Kahini İslam Memiş bu kez akaryakıt fiyatlarına gelecek büyük zammı açıkladı! Araç sahipleri hazırlıklı olun

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Haziran 2022 tarihinde saat 00.47’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,30 Türk Lirası, euro 18,20 Türk Lirası, altının gramı ise 1.024 Türk Lirası değerinde.

Ekonomist Murat Muratoğlu 18 liraya doğru ilerleyen doları düşürmenin tek formülünü açıkladı

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada doların 20 lirayı ne zaman göreceğini açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

Benzin fiyatları geçtiğimiz yıla göre 4 kat artmasına rağmen benzin satışlarının neden %57 neden arttığı ortaya çıktı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön