21 / 05 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın yükselecek mi yoksa düşecek mi son tahminini açıkladı! Altın yatırımcıları dikkat

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın yükselecek mi yoksa düşecek mi son tahminini açıkladı! Altın yatırımcıları dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, elinde gram altın bulunanların hangi yolu izlemesi gerektiğini açıkladı.



ELİNDE DOLAR OLANLAR NE YAPMALI?

Memiş, elinde dolar bulunanlara da yol gösterirken, “Elinde dolar bulunduran, aslında gram ya da ons bazında düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirebilir diye düşünüyorum. Ons altında baskılanma olsa da içeride dolar/TL güçlü durduğundan gram altın/TL de güçlü duruyor.

“ORAN AZALIYOR”

Gram altın TL fiyatında 950-100 lira aralığını takip etmeye devam ediyorum. Dolar/TL kuru ve makas aralığından dolayı 950 altında alım ihtimali her geçen gün azalıyor.

İçeride doların baskılandığını görüyoruz. Gram altın/TL de dengelenme çabasında. Gram altın için düşüş ihtimalini çok zayıf görüyorum. Orta vadede 1200 lira, yıl sonuna kadar 1450 lira öngörümde değişiklik yok.

Gümüş de aynı altın gibi baskılanmaya devam ediyor. Gümüşün altına kıyasla daha alınabilir seviyede olduğunun düşünüyorum. Gümüşün gram fiyatında 10.50-11.50 bant aralığı var ama yukarı yönlü hareketlerin olması ihtimali yüksek” şeklinde cümlelerini noktaladı.

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın yükselecek mi yoksa düşecek mi son tahminini açıkladı! Altın yatırımcıları dikkat

EDİTÖR NOTU: Bu haber 14 Temmuz 2022 tarihinde saat 00.19’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,43 Türk Lirası, euro 17,54 Türk Lirası, altının gramı ise 972 Türk Lirası değerinde.

Avrupa’da yaşayıp Euro’ya yatırım yapan gurbetçilere kötü haber! Zamanında dönüş yapsaydınız kazanacaktınız

Ünlü ekonomi profesörü Veysel Ulusoy Türkiye’de saklanan gerçek enflasyon oranı ve açlık sınırını deşifre etti

Herkes bekçilerin maaşını konuşuyor! İşte son zamlardan sonra en düşük ve en yüksek bekçi maaşları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön