27 / 04 / 2024

Piyasalar bu soruya kilitlendi

Piyasalar bu soruya kilitlendi

Konuştukça doları coşturan Fed Başkanı Eylül'de ne yapacak? Sert açıklamalarıyla küresel ekonomi üzerinde çarpıcı etkiler yaratan Fed, şahin tavrını sürdürecek mi? ABD ekonomisi resesyona girecek mi? İşte uzman kuruluşların görüşleri...



Bank of America "50 baz puan artış olacak"

Öte yandan Bank of America, Jackson Hole sempozyumu sonrasında hazırladığı raporda Fed'in faiz artırımı hızının yavaşlayacağı iddiasında bulundu. Bank of America analistleri Fed'in Eylül ayı toplantısında faizi 50 baz puan artıracağını tahmin ederken Fed'in yüzde 3,50-3,75 faiz oranı seviyesine Aralık ayına kadar ulaşması yönündeki tahminlerini ise devam ettirdiklerinin kaydetti.

Bank of America raporunda, "Fed'in tercihi, eğer mümkün ise, daha küçük artırımlar ile ilerlemek ve bu nedenle Eylül'de 50 baz puan artırım tahmin ediyoruz" değerlendirmesi yer aldı. Fed'in izlediği politikalar doğrultusunda parasal sıkılaşmanın sonunda ABD ekonomisinin resesyona girme olasılığını girmeme olasılığından daha yüksek bulduklarını kaydeden Bank of America analistleri, ABD ekonomisinin sert bir iniş yapmasını beklediklerini ancak piyasalarda meydana gelecek resesyonun çok derin olacağını düşünmediklerini dile getirdi.

 

.

Powell’ın açıklamarı sonrası çarpıcı analiz: “Türkiye ekonomisini zor günler bekliyor”

Piyasalar bunu bekliyordu, altın düşüşe geçti, uzmanlar ne diyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön