22 / 05 / 2024

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor! Gram altın yeni bir rekora imza attı!

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor! Gram altın yeni bir rekora imza attı!

Sabah saatlerinden itibaren dolar, euro ve altın fiyatlarında devam eden yukarı yönlü hareketle birlikte gram altın da rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Piyasalardaki son dakika gelişmeleri için hemen tıklayın.



FED KARARI ALTINDA DÜŞÜŞ YAPAR MI?

Analistler Fed'in 14 Haziran'da faiz artırımına ara verme ihtimalinin güçlenmesiyle altın fiyatlarında aşağı yönlü bir baskı oluştuğunu belirtirken, gelecek hafta açıklanacak olan ABD enflasyon verilerinin dikkatle takip edileceğini ifade etti. Altının ons fiyatında 1.945 dolar destek, 1.985 dolar da direnç seviyeleri olarak görülüyor.

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor! Gram altın yeni bir rekora imza attı!

FED’İN FAİZ BEKLENTİSİ DEĞİŞTİ

Fed'den daha önce faizleri 14 Haziran'da 25 baz puan artırması bekleniyordu. Ancak yapılan resmi açıklamalar beklentileri değiştirdi. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise Fed'in faiz artırımına gitmemesi gerektiğini söyledi. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Philip Jefferson da Fed'in faiz oranını sabit tutma kararının para politikası sıkılaşmasını bitirdiği anlamına gelmeyeceğini ifade etti. St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise faiz artışlarıyla para politikasının daha iyi duruma geldiğini belirtti. ECB'nin ise yüzde gelecek hafta 25 baz puan faiz artıracağı, yılın geri kalanında ise toplamda 50 baz puan faiz artıracağı ve bu yıl faiz indirimi yapmayacağı öngörülüyor.


 


Geri Dön