29 / 06 / 2024

Piyasalarda işler bıçak gibi kesildi! Vadeler uzadı, taksitler arttı

Piyasalarda işler bıçak gibi kesildi! Vadeler uzadı, taksitler arttı

Yüksek enflasyon her geçen gün vatandaşın alım gücünü zorluyor. Alım gücünün eski yıllara oranla azalması nedeniyle ticaret hayatında da işler durma noktasına gelirken, KOBİ’ler de alacaklarını tahsil etmekte zorlanıyor. Vadeler altı aya kadar uzadı.



Yüksek enflasyon ortamında vatandaş zorunlu ihtiyaçlar dışındaki harcamalarını kısarken, ticaret hayatında da vadeler uzadı ve taksitli satışların payı arttı. Tahsilat yöntemleri ve ödeme çözümleriyle KOBİ’lerin güçlü bir nakit akışı ve likiditeye sahip olmasını hedefleyen Octet Türkiye’nin araştırması, ticaret hayatındaki gelişmeleri yansıtması oldukça çarpıcı sonuçları ortaya koydu.

Piyasalarda işler bıçak gibi kesildi! Vadeler uzadı, taksitler arttı

Octet’in araştırmasına göre, geçen yıl içerisinde ticaret hayatında vadeler altı ayın üzerine kadar çıktı. Ödemelerde tek çekim ve 2-3 taksitli işlemler yüzde 32 oranında azalırken, çoğu şirket 5 ve 6 taksite kadar ödemelerini yayıyor.

Octet Türkiye genelinde binden fazla satıcı şirkete hizmet veriyor. 2022 yılı Türkiye ödeme verilerini açıklayan Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, “Beraber çalıştığımız şirketler ve hedef sektörlerimiz itibariyle; ortalama vadeler 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 28 artış gösterdi. Bunun yanı sıra özellikle 6 ve üzeri taksitli işlemlerde artış oranı ise yüzde 23 oldu” diye konuştu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön