25 / 08 / 2024

Piyasalarda kritik hafta! Borsa endeksi, altın fiyatları ve dolar TL kuru ne olacak?

Piyasalarda kritik hafta! Borsa endeksi, altın fiyatları ve dolar TL kuru ne olacak?

Piyasalar açısından kritik bir sürece giriliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura ilişkin hazırlıklar sürerken, borsada seçim öncesi yeni pozisyonların alınması bekleniyor.



BANKA HİSSELERİ ÇÖKTÜ

Piyasalarda kritik hafta! Borsa endeksi, altın fiyatları ve dolar TL kuru ne olacak?

Bankacılık endeksi seçim sonrasındaki bir hafta içerisinde yüzde 21 oranında değer kaybına uğrarken, şampiyonluk yarışının sonuna yaklaşılmasının da etkisiyle spor hisseleri, sigorta endeksi, turizm endeksi ve gıda, içecek endeksi düşüşe en çok direnen hisseler olduğu belirtiliyor.

Geçen hafta en çok değer kaybına uğrayan hisse senetleri arasında İş Bankası C hissesi dikkati çekti.  İş Bankası hisselerini değer kaybında, Yapı Kredi Bankası, Anadolu Efes, Garanti Bankası, Koç Holding, Akbank ve Sabancı Holding hisseleri takip etti. En çok değer kazanan hisseler arasında ise Saray Matbaacılık, Oncosem, Avrupa Yatırım Holding, Kiler Holding, SDT Uzay ve Reysaş Taşımacılık şirketlerinin olduğu kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön