22 / 07 / 2024

Piyasalarda kritik hafta! Borsa endeksi, altın fiyatları ve dolar TL kuru ne olacak?

Piyasalarda kritik hafta! Borsa endeksi, altın fiyatları ve dolar TL kuru ne olacak?

Piyasalar açısından kritik bir sürece giriliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura ilişkin hazırlıklar sürerken, borsada seçim öncesi yeni pozisyonların alınması bekleniyor.




Seçim öncesi piyasalarda son kritik dönemece girilmek üzere. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine bir hafta kala Borsa İstanbul’da, yatırımcılar endeksin nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Yatırımlarını riske atmak istemeyenler ise şimdilik bekle-gör modunda ilerliyor. Seçim öncesi borsanın yanı sıra faiz ve döviz cephesindeki gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Piyasalarda kritik hafta! Borsa endeksi, altın fiyatları ve dolar TL kuru ne olacak?

Ekonomim Gazetesi’nin haberine göre, banka ve holding hisselerinde seçim öncesi alınan pozisyonların seçimin hemen ardından hızla satıldığı belirtildi. Bu hisselerin yerini THY, Emlak Konut GYO gibi kamu hisselerinin ve özellikle seçim öncesinde sert düşüşler yaşanan hisselerin aldığı gözlenirken, bankacılık hisselerinin ise gelen satış emirleriyle hızla değer kaybettiği görüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön