04 / 05 / 2024

Piyasaları kasırga gibi estirecek yorum İslam Memiş’ten geldi! İşte detaylar!

Piyasaları kasırga gibi estirecek yorum İslam Memiş’ten geldi! İşte detaylar!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaları alt üst edecek bir değerlendirmede bulundu. İşte detaylar!



SON BASKILANMA AYI!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerikan Birleşik Devletleri'nin enflasyon verisinin açıklanmasından sonra birtakım değerlendirmelerde bulundu.  “Amerikan Birleşik Devletleri'nin enflasyon oranlarının açıklanmasıyla her şey değişti. ABD’de tüketici enflasyonu Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 8,3 oldu, beklenti 8,1 civarıydı.

Bu fark 50 baz puan faiz artışı beklentilerinin de yeniden düzenlenmesine neden oldu. Artık FED'in 75 baz puan faiz artırımı yapacağı konusuna kesin gözüyle bakılıyor.

Bu konuda İslam Memiş'in düşünceleri ise şu şekilde; "ABD'de enflasyonda beklentileri aşan veri, risk iştahında azalmaya, küresel borsa, emtia ve kripto paralar da sert düşüşe neden oldu. Piyasalara yüksek enflasyon darbesi geldi. Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puanlık jumbo artırım tekrar gündeme geldi. Geçtiğimiz gün yeni rallileri bekleyen piyasalar bugün yeni dipleri konuşur hale geldi. Son bir kez borsa, emtia ve kripto paraların baskılanacağını görme ihtimalimiz de var. Ekim ayı itibariyle ise merkez bankaları sahadan çekilir, piyasa kendi hikayelerini yazar ve fiyatlar. Eylül, EUR/USD, altın, gümüş, kripto paralar için “son baskılanmaya ayı” olabilir. TL karşısındaki fiyatlamalarda zaten bir sorun gözükmüyor. Yön yukarı. Dolar nereye, onlar oraya gidecektir."

Promosyon ödemelerinde ayar iyice şaştı! Ay sonunda 35 bin TL hesaplarda olacak!

TOKİ Sakarya Ferizli 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Sakarya Arifiye 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön