04 / 07 / 2024

Piyasaları uçuracak haber! 250 milyar TL yeni kredi geldi! Peki kimler faydalanacak? Bakan Nebati peş peşe duyurdu!

Piyasaları uçuracak haber! 250 milyar TL yeni kredi geldi! Peki kimler faydalanacak? Bakan Nebati peş peşe duyurdu!

Piyasalara 14 farklı destek paketinden oluşan KGF destekli 250 milyar TL’lik kredi paketi geldi. Peki piyasaları coşturacak bu krediden kimler faydalanacak? Bakan Nureddin Nebati tek tek anlattı. İşte detaylar…



EYT İÇİN İŞVERENE 25 MİLYAR TL  DESTEK

Bunun dışında, 25 milyar TL kefalet limitine haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletilecek.

-10 milyar TL kefalet limitine haiz Bölgesel Odaklı KOBİ Destek Paketi ile imalat sanayi öncelikli olmak üzere işletmelerin yatırım, istihdam ve ihracat odaklı projelerine destek sağlanacak.

Piyasaları uçuracak haber! 250 milyar TL yeni kredi geldi! Peki kimler faydalanacak? Bakan Nebati peş peşe duyurdu!

GİRİŞİME 8 MİLYAR LİRALIK DESTEK

-4 milyar TL kefalet limitini haiz Girişimci Destek Paketi ile girişimcilik ekosistemini geliştirerek, genç ve tekno girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılacak.

 

-4 milyar TL kefalet limitini haiz Kadın Girişimci Destek Paketi ile yeni bir işyeri açmak isteyen ya da bir iş fikrine dayalı olarak faaliyet gösteren gerçek kişi/tüzel kişi işletme sahibi kadın girişimciler ve kadın kooperatifleri desteklenerek kadın girişimciliği ekosistemini güçlendirilecek.

-7 milyar TL kefalet limitine haiz Yeşil Dönüşüm ve Enerji Verimliliği Destek Paketi ile iklim değişikliğinin yol açacağı sorunların ekonomi için getirdiği riskler bertaraf edilecek ve yeşil dönüşümü amaçlayan projeler için KOBİ ölçekli firmalar desteklenecek.

-4 milyar TL kefalet limitine haiz Teknoloji Destek Paketi ile teknoloji alanında yazılım, block zinciri, yapay zeka, akıllı şehir, giyilebilir teknolojiler, felaket kurtarma merkezleri ve bulut bilişim hizmetleri gibi belirli alanlarla sınırlı olmak üzere teknoloji firmaları desteklecek.

-1 milyar TL kefalet limitine haiz Dijital Dönüşüm Destek Paketi ile KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerini tamamlaması sağlanacak. Bu kapsamda, internet altyapısı kurulumu ve kiralanması, donanım ve yazılım alımı/kiralanmasına ilişkin giderler, donanım desteği ve yazılım lisans giderlerine ilişkin harcamalar desteklenecek.

ÖZEL OKULLARA 10 MİLYAR TL

-10 milyar TL kefalet limitine haiz Eğitim Destek Paketi ile personel giderlerini ödemekte güçlük çeken özel okullara finansman desteği sağlanacak.

KONUTA VE MÜTEAHHİDE 30 MİLYAR LİRALIK DESTEK

-20 milyar TL kefalet limitine haiz Yeni Evim Programı İnşaat Destek Paketi ile orta gelir grubuna hitap eden konut arzının artırılabilmesi için konut üreticilerine uygun maliyetli finansman imkanı sağlanacak. Bu  kapsamda yararlanıcılar projelerini Yeni Evim Programı kapsamında yapmayı taahhüt edecek ve bankayla projenin tamamlanmasına yönelik Garantörlük Sözleşmesi imzalayacak. Ayrıca müteahhitler, bu şartları sağlamaları halinde desteklenecek.

-10 milyar TL kefalet limitine haiz Konut İnşaatı Destek Paketi ile inşaat sektöründe arz/talep uyumsuzluğunu ortadan kaldırılması amacıyla tamamlanmamış projesi olan küçük ve orta ölçekli inşaat firmaları desteklenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön