28 / 08 / 2024

Piyasaları uçuracak haber! 250 milyar TL yeni kredi geldi! Peki kimler faydalanacak? Bakan Nebati peş peşe duyurdu!

Piyasaları uçuracak haber! 250 milyar TL yeni kredi geldi! Peki kimler faydalanacak? Bakan Nebati peş peşe duyurdu!

Piyasalara 14 farklı destek paketinden oluşan KGF destekli 250 milyar TL’lik kredi paketi geldi. Peki piyasaları coşturacak bu krediden kimler faydalanacak? Bakan Nureddin Nebati tek tek anlattı. İşte detaylar…



"KARA LİSTE DEVREYE GİRECEK"

Söz konusu kredinin farklı yerlerde ya da döviz alımında kullanılması durumuna karşı, kara liste uygulamasını hayata geçirdiklerini bildiren Nebati, bu firmaların artık destekten yararlanamayacağını da söyledi

Nebati ayrıca, destek paketlerinde ödemesiz dönem imkanının yanı sıra, kefalet oranını da asgari yüzde 70 olarak uygulayacaklarını bildirdi.

 Piyasaları uçuracak haber! 250 milyar TL yeni kredi geldi! Peki kimler faydalanacak? Bakan Nebati peş peşe duyurdu!

İŞTE TEK TEK KREDİ DESTEK PAKETİNİN DETAYLARI

-35 milyar TL kefalet limitini haiz İşletme Giderleri Destek Paketi ile işletmelerin maaş ve kira ödemeleri başta olmak üzere tüm sabit giderlerine yönelik finansman desteği sağlanacak. Böylelikle, şirketlerin faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri hedefleniyor.

- 35 milyar TL kefalet limitine haiz Döviz Kazandırıcı Faaliyetleri Destek Paketi ile bu alanda faaliyet gösteren başta KOBİ’ler olmak üzere tüm firmaları destekleyerek mevcut ihracatçı firma sayısını ve gerçekleştirilen ihracat hacimlerini artırıp, cari açığın azaltılmasına katkı yapılması amaçlanıyor.

Ayrıca 20 milyar TL kefalet limitine haiz Yatırım - Proje Finansmanı Destek Paketi ile her alanda yatırımlar desteklenerek, sürdürülebilir üretimin artması hedefleniyor. Bu kapsamda Yatırım Teşvik Belgesi almış olan şirketlere daha yüksek tutarlarda kredi imkanı sağlanarak, nitelikli yatırım alanları güçlendirilecek.

Diğer yandan 15 milyar TL kefalet limitine haiz İmalat Sanayii Destek Paketi ile imalat sanayiinde verimlilik, üretim, istihdam ve ihracat artışını sağlayarak imalat sanayii sektöründe yer alan yatırımlar desteklenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön