03 / 05 / 2024

Piyasaya bomba gibi düşen dolar iddiası! Görün bakın o zaman kur balonu nasıl sönecek!

Piyasaya bomba gibi düşen dolar iddiası! Görün bakın o zaman kur balonu nasıl sönecek!

Döviz kurundaki dalgalı seyrin nerede son bulacağı vatandaşları ve yatırımcıları merakta bırakırken Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel'den çok konuşulacak dolar tahmini geldi. Peki dolar düşecek mi? İşte detaylar...



Ünlü ekonomistten kritik dolar açıklaması! Dolar düşmez çünkü?..

Öngörülerine devam eden Batırel, "Hem petrol hem kurlardaki artış akaryakıt fiyatlarını sürekli yükseltiyor. Evet bu yüzden maliyetler artıyor, enflasyon yukarıda kalıyor. Ama devletin vergi gelirleri de artıyor. Bakın nisan ayında 43,7 milyar lira açık veren hazine mayıs ayında 149,2 milyar TL ile rekor nakit fazlasına ulaştı… Hazinenin fazla vermesi borçlanma ihtiyacının azaldığını gösteriyor...

Evet hayat aşırı pahalandı. Fiyatlar yüksek. Ama hükûmet vatandaşını ezdirmemek için bütün imkânları seferber etti. 3600 ek gösterge yasalaştı. Milyonlarca memur ve emeklinin maaşları büyük ölçüde arttı. Emekli ikramiyeleri 50 bin lira zamlandı. Maaşlar 1 Ocak 2023’te ikiye katlanacak. 4.250 liralık asgari ücret 5.940 liraya çıkarılıyor. Bitmedi, aralık ayında yılın ikinci yarısındaki TÜFE farkı bunun üzerine eklenecek.

Ünlü ekonomistten kritik dolar açıklaması! Dolar düşmez çünkü?..

Yani ücretlerdeki artış enflasyonu geçecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı gelire endeksli senet satacak. Bu senetler KİT’lerin gelirlerine endeksli olacak. Yani vatandaş bu senetlerle BOTAŞ, TPAO, THY, TÜRK TELEKOM gibi altın yumurtlayan şirketlerin kârına ortak olacak. 15 Haziran’da toplanacak talebe göre hem faiz hem de miktar belirlenecek. Şu anda kimse ne olduğunu anlamadı, kısa süre sonra büyük katılım olacak. Dövizini bozduran bu senetlerden almak için yarışacak. BDDK kredi musluklarını kıstı. Zira aşırı kredi kullanımı tüketimi arttırıyor, enflasyonu azdırıyordu. Sonra bazı kredi alanlar bu parayla döviz topluyordu, bu önlendi. Kurların ateşi hemen söndü. 17,26 TL'deki dolar 16,90 TL'ye geriledi. Senet çıksın talep patlasın, görün bakın o zaman kur balonu nasıl sönecek" diye açıklıyor.

Ünlü ekonomistten kritik dolar açıklaması! Dolar düşmez çünkü?..

TÜFE'nin verileri hakkında da detaylar veren Batırel "TBMM Adalet komisyonunda kabul edilen yasaya göre stokçuluk yapanlar 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Üzerinde iki yıldan fazla çalışılan Hal yasası da çıkıyor. Tekelleşme sona erecek. Üretici, ürünlerini aracı olmadan serbestçe hallerde satabilecek. Fiyatlar mutlaka düşecek. Türkiye’de TÜFE yıllık yüzde 73 ile 20 yılın zirvesinde. Ama muhalefet buna rağmen oyunu arttıramıyor. Neden? Çünkü millete güven vermiyor.

Çünkü millî meselelerde ülke menfaatlerini gözetmiyorlar. Koalisyonlardan nefret eden halk, karşısında sadece Erdoğan düşmanlığında birleşen 6 artı 1’den oluşan toplama takıma inanmıyor. Ne projeleri var, ne hedefleri ne de devlet tecrübeleri. Hâlâ bir cumhurbaşkanı adayını açıklayamadılar.. Bunlara vatan teslim edilir mi? Allah korusun. 2023 seçimini göremeyecekler silinip gidecekler" diye de ekliyor.

A101'de bu hafta hangi aktüel ürünler var? İşte A101 aktüel ürünler kataloğu 16 Haziran 2022 fiyat listesi

Gram altın için son dakika açıklaması şimdi geldi! Gram altın 1.000 TL'nin altına iner mi? O isimden çok önemli açıklama

TOKİ Denizli Güney başvuruları için geri sayım başladı! İşte TOKİ Denizli fiyat listesi 2022!

ŞOK Market 15 Haziran aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! İşte 15 Haziran 2022 fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön