30 / 09 / 2024

Polimeks, Türkmenistanda 99 projeye hayat veriyor!

Polimeks, Türkmenistanda 99 projeye hayat veriyor!

Polimeks, 5 milyar dolarlık yatırımla Orta Asya’nın en büyük olimpiyat kompleksini Türkmenistan’da yapacak. Polimeks Başkanı Tabanca “Türkmenistan’da potansiyel büyük” dedi




Polimeks, uluslararası alanda prestij kaynağı olan 5 milyar dolarlık projeyi üstlendi. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılacak olan Orta Asya’nın en büyük ‘Olimpiyat kompleksi işini alan Polimeks, 150 hektar alanda inşa edilecek projenin temelini attı. 2017 Asya olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan proje, 3 etapta inşa edilecek ve toplam yatırım bedeli 5 milyar doları bulacak. Projenin ilk etabı olan ve Polimeks’in üstlendiği bölümün yatırım bedeli ise 2 milyar doları bulacak.

BÜYÜK KALKINIŞ DÖNEMİ PROJESİ

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Aşkabat’ta 150 hektar alanda inşa edilecek Olimpiyat Kompleksi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkmenistan’ın Büyük Kalkınış döneminin kültürel ve spor amaçlı yeni tesislerin inşasıyla hatırlanmasını hedeflediklerini söyledi.

78 ADET PROJEYİ TAMAMLADIK

Polimeks Başkanı Erol Tabanca da, kompleksin 1 milyar 970 milyon dolar tutarındaki ilk etabının kendileri tarafından yapılacağını söyledi. “Türkmenistan’da Türkiye için büyük potansiyel var” diyen Tabanca, Türkmenistan’da 99 adet kontrat imzaladıklarını söyledi. Tabanca “78 tanesini tamamladık. Halihazırda 21 projenin inşaatını sürdürüyoruz. Olimpiyat kompleksiyle 5 milyar dolar tutarında projeyi tamamlamış olacağız” dedi. Tabanca “Burada 20 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Proje hem Türkmenistan hem de bizim için sıçrama noktası olacak” dedi.
Star/VEDAT YANGIN


Geri Dön