29 / 04 / 2024

POMEM girişlerinde sürpriz değişiklik! Her şey sil baştan değişti!

POMEM girişlerinde sürpriz değişiklik! Her şey sil baştan değişti!

Edinilen bilgilere göre, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) girişlerinde değişikliğe gidildi. Şark sürelerinde değişiklikler yapılması dahil pek çok düzenleme, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Polis adayları yeni gelişmelerin ne olduğunu sorguluyor.



Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirilen değişiklikler neler? Şark süreleri için verilen karar nedir? İşte detaylar...

POMEM girişlerinde sürpriz değişiklik! Her şey sil baştan değişti!

YÖNETMELİKTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER NELER?

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilen başlıca değişiklikler şöyle:

2’nci bölge (şark) çerçevesinde olan kentler arasında  6 Şubat’taki depremden çokça etkilenen Kilis ve Osmaniye kentleri de ilave edildi. Depremden etkilenen diğer kentler mevcutta şark statüsündelerdi. Bu kararla beraber depremden etkilenen tüm kentler artık 2’nci bölge kapsamında yer alacak.
2’nci şark görevine giden personellerin görev sürelerinde düzenlemeye gidildi. (Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki personeller kapsam dışı bırakıldı Yeni karar çerçevesinde:
           - Hizmet süresi altı sene olan birimlerde dört sene,

           - Hizmet süresi beş sene olan birimlerde üç sene,

           - Hizmet süresi dört sene olan birimlerde iki sene,

           - Hizmet süreleri üç veya iki sene olan birimlerde iki sene 

            görev yapan personeller 2’nci şark görevlerini tamamlamış sayılacaklar.

İşte detaylar...


Geri Dön