29 / 04 / 2024

Porter Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Porter Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Porter Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Burak Tutar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 8 Temmuz'da Şişli, Halil Rıfat Paşa Mahallesi'nde kuruldu.



Porter Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Burak Tutar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 8 Temmuz'da Şişli, Halil Rıfat Paşa Mahallesi'nde kuruldu.


Porter Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi iş konusu; Yürürlükteki enerji piyasası mevzuatına ve ilgili diğer mevzuatlara riayet edilmesi kaydıyla,her türlü enerji projelerine yönelik mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermek ve/veya altyapısı kurulması ve işletilmesine yönelik faaliyetleri yürütmek olup detayları aşağıdaki gibidir. 1. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan gerekli lisans alınarak enerji kaynaklarının üretim tesislerinde elektrik enerjisine dönüştürülmesi için üretim tesisi kurulması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitenin müşterilere satışını yapmak 2. Her türlü biyolojik ve kimyasal arıtma tesislerinin, atıkların geri kazanım ünitelerinin projelendirilmesi. 3. Rüzgarla faaliyet gösteren elektrik enerjisi sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak imalatını yapmak. 4. Şirket amaç ve konusunu gerçekleştirmek için gayrimenkul satın alabilir,devir ve ferağ edebilir, inşaa edebilir veya ettirir.Şirketin gayrimenkulleri üzerinde başkaları lehine ve başkalarının gayrimenkulleri üzerinde Şirketin lehine ipotek ve ve başkaca ayni ve şahsi haklar tesis edebilir,bunları fek ettirebilir,gereği kalmayanları satabilir, kira ile tutabilir ve gerektiğinde bunları kiraya verebilir.İpotek karşılığı teminatsız ödünç verebilir ve alabilir, hak ve alacaklarının tahsili ve temini için ayni ve şahsi her türlü teminat alabilir veya verebilir. 5. Yabancı ve yerli şirketlerle işbirliği ve iştirakler kurabilir ve mali sorumluluk dağıtımına dayanan anlaşmalar yapabilir. 6 Gerektiğinde TETAŞ,TEİAŞ,EÜAŞ veya kendisine benzer nitelikteki diğer elektrik şirketleri ile enerji alışverişi yapmak 7. Konusu ile ilgili ithalat,ihracat,mümessillik,komisyonculuk ve dahili ticaret yapmak,faaliyet konularıyla ilgili olarak yerli veya yabancı şirketler ile anlaşmalar yapıp, yurt içi ve yurt dışında ihalelere girmek ve taahhütte bulunmak. 8. Amaç ve konu ile ilgili mevcut veya tesis edilecek her türlü iç ve dış teşebbüs ve yatırımlara, kurulmuş ve kurulacak şirketlere iştirak etmek. 9. Şirketin amaç ve konusuyla ilgili her türlü danışmanlık vemühendislik faaliyetlerinde bulunmak. 10. Gerektiğinde amacına uygun olarak eğitim ve yetiştirme faaliyetlerinde bulunmak.



Geri Dön