27 / 04 / 2024

Prefabrik ev alana destek geliyor! Ne kadar destek ödemesi yapılacak?

Prefabrik ev alana destek geliyor! Ne kadar destek ödemesi yapılacak?

Prefabrik ev alana devlet desteği ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı çerçevesinde verilen 200 bin liralık prefabrik ev yardımına kimler başvuru yapabilir? Koşulları neler? Konuyla ilgili detaylar haberimizde



Daha öncesinde pandemi döneminde rağbet gören prefabrik evler, 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 kenti etkileyen 7.8 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem felaketinin ardından yeniden rağbet görmeye başladı. Meydana gelen depremler nedeniyle evini kaybeden ve olası depremler nedeniyle evinde konaklamak istemeyen vatandaşlar, ilgili prefabrik evlere gösteriyor. Bu kapsamda prefabrik ev alanlara devlet desteği verileceği duyuruldu.

Prefabrik ev alana destek geliyor! Ne kadar destek ödemesi yapılacak?

PREFABRİK EV YARDIMI NE KADAR?

İhtiyaca göre ve yardım kapsamında belirlenmiş kıstaslara şartlara sahip olmak kaydıyla ev onarımlarında 75 bin lira, prefabrik ev yapımlarında 150 bin lira, betonarme ev yapımlarında 200 bin liraya kadar destek veriliyor.

PREFABRİK EV YAPIMI YARDIMI NASIL YAPILIR?

Prefabrik ev yapımı yardımı için başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.

İşte detaylar...
 


Geri Dön