29 / 04 / 2024

Prefabrik ev için arsa büyüklüğü ne kadar olmalıdır?

Prefabrik ev için arsa büyüklüğü ne kadar olmalıdır?

Prefabrik evi kendi arsasına yaptırmayı düşünen vatandaşlar, ne kadar arsanın gerekli olduğunu araştırmaktadır. İşte detaylar!



PREFABRİK EV İÇİN ARSA NASIL OLMALIDIR?

Prefabrik konutlar için arsa büyüklüğü ne kadar olması gerekir? Bu soru sıkça sorulmaktadır. Bu konuda ev yapılacak olan arsanın imar durumu önem taşımaktadır. Evin yapılacak bölgede bağlı bulunan belediyenin ilgili yönetmeliğine bakılarak prefabrik ev yapılacak olan arsalar öncelikle belirlenir. Bu bağlamda arsalara imar ruhsatı çıkarılarak prefabrik konutlar kısa bir sürede zevkleri ve beklentileri karşılayacak şekilde imar edilir.

Prefabrik ev için arsa büyüklüğü ne kadar olmalıdır?

Eğer prefabrik ev tarla içine yapılmak istendiği zaman kadastro şartı olarak tarlanın yola cephesi bulunması gerekir. Kadastro şartını taşıyan tarlar için alt yapı sorunu çözülür ve sonrasında ise yaklaşık olarak 250 metrekare büyüklüğüne kadar prefabrik ev yapılmaktadır. Bu prefabrik konutlar için bağlı olan belediyeden herhangi bir şekilde imar ruhsatı almaya gerek yoktur.

Peki “Prefabrik ev için arsa büyüklüğü ne kadar olmalıdır? İkinci el prefabrik ev alınır mı? İşte bu konuda merak edilip araştırılan soruları yanıtları…


Geri Dön