29 / 04 / 2024

Prefabrik ev yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Prefabrik ev yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Prefabrik ev, hazır bir şekilde geldiği için kısa sürede kullanıma hazırdır. Günümüzde, pratikliği ve daha az maliyetli olduğu için tercih edilmektedir. Peki prefabrik ev nasıl yapılır ve yaparken nelere dikkat edilmelidir? Prefabrik ev yapımı ile ilgili önemli bilgiler...



PREFABRİK EV NASIL YAPILIR?

Prefabrik evlerin yapım süresi, geleneksel betonarme evlere göre önemli ölçüde daha kısadır. Bir prefabrik evin tamamlanması, temel aşaması da dahil olmak üzere genellikle 1-2 ayı bulurken, geleneksel bir evin inşası 1-2 yıl sürebilir. Bu evin yapımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. 

PREFABRİK EV YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

Arsa imar izni alınmalıdır: Prefabrik ev inşa etmek istediğiniz arsanın imar izni olması gerekir. Böylece, ev yapım sürecinde sorunlar önlenir. İmar izni olmayan bir arazi üzerine prefabrik ev inşa etmek, ciddi hukuki sorunlara yol açabilir. Bu durumda, inşa edilen yapı hem yıkılabilir hem de cezai yaptırımlarla karşılaşabilir.

Prefabrik ev yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Arsanın imar durumuna göre prefabrik ev seçimi: İmar sorununun başarılı bir şekilde çözüme kavuşturulmasının ardından, artık imarlı arsanızda prefabrik bir ev inşa etmeye karar verdiğiniz aşamaya gelmiş bulunmaktasınız. Bu önemli aşamada, yaptıracağınız evi seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç temel unsur vardır.

Prefabrik evin demonte edilmesi: Eviniz tercihiniz doğrultusunda üretim için fabrikaya yönlendirildiğinde, seçtiğiniz evin özelliklerine en uygun üretim yöntemi devreye girer. Prefabrik ev üretim sürecinde çelik, hafif çelik, beton ve ahşap gibi farklı malzemeler kullanılarak kaliteli ve dayanıklı yapılar inşa edilir.

Montaj öncesi subasmanı ve temeli yapın:  Prefabrik yapılar için düz bir zemin olması yeterli bir koşulken, resmi kurumlar tarafından gereklilikleri yerine getirirken betonarme ev inşa eder gibi temel hazırlığı ve  su basmanı gibi adımların atılır.

Evin kurulumu: Tüm bu aşamalardan sonra prefabrik evin kurulumu yapılır. Bu süreçte nakliye ücretlerini alıcı öder. 

Prefabrik evin eksiklerini tamamlama: En sonunda prefabrik evin, odalarındaki eksiklikler tamamlanır. Örneğin mutfak dolapları, ıstıma ve soğutma tesisatları ve zemin ve duvar kaplama gibi uygulamalar yapılır.

Prefabrik evler kışın soğuk olur mu?

Prefabrik mi geleneksel inşaat mı daha ucuz?

Prefabrik ev dayanıklı mı? Prefabrik evler güvenli mi?


Geri Dön