04 / 05 / 2024

Prefabrik yapı malzemeleri nelerdir?

Prefabrik yapı malzemeleri nelerdir?

Prefabrik evlere dair vatandaşların bazı soruları yer alıyor. Onlardan biri de Prefabrik yapı malzemeleri nelerdir? sorusudur. İşte merak edilen soruların yanıtları!



PREFABRİK EV MALZEMELERİ NELERDİR?

Prefabrik ev malzemesi çeşitlidir. Prefabrik yapı malzemelerinin seçimi bütçe, kurulum hızı, binanın büyüklüğü, kurulum yerinin coğrafi ve iklimsel durumuna bağlı olarak değişir.

Prefabrik ev üreticileri, çelik konteyner yapılarının neredeyse tamamını fabrika içinde yapabiliyor. Bu süreç, iç mekan döşemesini de içine alır. Bu nedenle, montaj ekiplerinin yanı sıra sahada neredeyse hiç iş gücü gerekmez. Bu da yapıda kusur ve hata olasılığını azaltır. Önemli prefabrik yapı malzemelerinden olan çelikten yapılan modüller aksi takdirde inşası yıllar alacak olan büyük yapılar için uzun süreli kullanımda en çok tercih edilen bir yapı malzemesidir. Çelik prefabrik evlerin ısı yalıtımı, geleneksel olarak inşa edilen bir yapıdan altı kat daha fazladır.

Hafif çelik gösterge, geleneksel ahşap konstrüksiyon gibi bir prefabrik yapı malzemeleri de bulunmaktadır. Hafif çelik çerçeveler, ahşap çerçeveler gibi işlev görürken, üreticiler parçaları fabrikada boyutlandırıp, şekil verip, kestikleri için montajı birkaç hafta sürer.

Bir diğer yapı malzemesi de ahşaptır. Ahşap bir ev yüzde 100 geri dönüştürülebilir ve yüzde 100 sürdürülebilir olabilir. Ancak uygulamada da ahşap prefabrik ev malzemeleri maliyetleri önemli ölçüde artırır. Prefabrik ahşap bir ev çoğunlukla geri dönüştürülmüş ya da geri dönüştürülebilir malzemelerle yani ahşap ve metal parçaları gibi malzemelerle inşa edilir. Ahşap prefabrik evler, doğada geri dönüşümü önemseyen herkes için daha iyi bir seçimdir. Fabrikada üretim maliyeti yüksek olsa da inşaat çalışmaları sırasında ısıtma ve elektrik gibi kaynakların optimum kullanımını sağlamakta ve malzeme israfını da en aza indirmektedir. Fabrika, parçaları önceden kestikten sonra bunları çerçevelere monte ederek şantiyede tüm duvar, çatı ve tavan bölümlerini bir araya getirilir. Hazır çerçeveler satın alarak, önceden kesilmiş çerçevelere göre daha pahalıdır ve fabrikada daha fazla iş, olmasından dolayı daha yüksek satın alma fiyatı; taşıma hacmi ve daha fazla nakliye aracı gereksiniminden doğan daha yüksek nakliye maliyeti; sahada vince ihtiyaç duyulması gibi ek masraflar ortaya çıkmaktadır. Yalnız tüm evin iskeleti birkaç gün içerisinde inşa edilebildiğinden, kurulum birkaç gün veya hafta alabilir.

Bakanlıktan ev hanımlarına güzel haber! Ödemeler hemen hesaplara yatıyor! İşte detaylar!

Halkbank Paraf ile market harcamalarında kazançlı çıkın! Paraftan dev kampanya!

KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK faizleri silindi mi?


Geri Dön