27 / 04 / 2024

Prefi Prefabrik çalışma alanını genişletecek!

Prefi Prefabrik çalışma alanını genişletecek!

Modüler prefabrike yapıların üretiminde hizmet verdiklerini belirten Prefi Prefabrik Genel Müdür Yardımcısı Kemal Karaküçük, firma olarak 2015 yılım verimli geçirdiklerini belirtti.



Modüler prefabrike yapıların üretiminde hizmet verdiklerini belirten Prefi Prefabrik Genel Müdür Yardımcısı Kemal Karaküçük, firma olarak 2015 yılım verimli geçirdiklerini belirtti. 2016 yılında da amaçlarının mevcut çalışma alanım genişletmek olduğunu söyleyen Karaküçük, "Genel müteahhitlik hizmetlerinden modüler çelik konstrüksiyon yapılara, yaşam konteynerlerinden çelik karkaslı konut ve GSM kabinlerine kadar birçok alanda yurt içi ve dışı faaliyetlerimizle marka bilinirliğimizi artırmaya devam ediyoruz" diye konuştu. 


Prefi markasıyla 1995 yılından bu yana sektörde modüler prefabrike yapıların üretiminden uygulanmasına kadar geçen tüm aşamalarda hizmet verdiklerini belirten Kemal Karaküçük, bunun yanı sıra komple donanımlı çelik karkaslı konut inşaatlarına da başladıklarının altım çizdi. Karaküçük, ilk yapıları ise Ankara'da teslim ettikleri bilgisini verdi. Çok katlı olarak planlanıp, uygulanan bu yapıların uluslararası yönetmeliklere uygun, çevreye duyarlı ve akıllı yapılar olarak uygulandığını ifade eden Karaküçük, gelecek yıl da bu çalışmaların devam edeceğini bildirdi. 


Kurulduğu günden itibaren sektöre hızlı bir giriş yaptıklarım ve birçok projeye imza attıklarım belirten Kemal Karaküçük, şöyle devam etti: "Teknolojik gelişmelerin ışığında, modern makine ve ekipmanlarımız sayesinde mevcut üretim kalitemizi ve kapasitemizi her geçen gün artırıyoruz. Sürekli yenilenen biryapıda olduk. Bugüne kadar birçok önemli şirket ile uyum içinde çalıştık. Hizmet verdiğimiz tüm sektörler içinde ürün ve hizmetlerin, satış ve tanıtımında ilk tercih edilen marka olmayı hedefledik." 


"Coğrafi konum, rekabet açısından avantaj sağlıyor" 


Yeni enerji yatırımlarının yanı sıra Türkiye'deki konut açığının da yükseldiğini kaydeden Kemal Karaküçük, bununla birlikte çelik yapıya olan güven ve ilginin artmasıyla genel yapısal çelik pazarının da genişlemeye başladığını ifade etti. Türkiye'deki pazarın avantajlarından dabahseden Karaküçük, "Türkiye ve diğer ülkeler arasında bir kıyaslama yapıldığında coğrafî konumu diğer ülkelerle rekabet açısından Türkiye'yi avantajlı duruma getiriyor. Özellikle nakliye fiyatları ve halen yetenekli işgücü açısından oldukça avantajlı" ifadesinde bulundu. Prefi Yapı'nın yeniliklere açık olarak kanunlarda belirtilen standart ve şartlara uymayı, doğaya ve insan sağlığına saygılı, sürdürülebilirliği destekleme prensibiyle üretim yapmayı hedeflediğini anlatan Karaküçük, şunları kaydetti: "Ürün ve hizmet kalitesini daima yüksek, dinamik tutmanın yanı sıra modern makine ve ekipmanlarla üretim yapmayı ilke edindik. Sürekli gelişerek, teknolojik gelişmeleri önde tutup, mevcut üretim kalitesi ve kapasitesini artırmak için teknolojik imkanları üst düzeyde kullanmayı ilke olarak benimsiyoruz."





Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön