29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Depremden kurtulmak için asgari ücret 65 bin lira olmalı"

Prof. Dr. Ahmet Ercan:

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Elazığ depreminin 4. yıl dönümünü nedeni ile düzenlenen panelde "Şu anda bir Türk bireyinin depremden korunabilmesi için bireysel olarak asgari ücretin en az 65 bin liradan aşağı olmaması gerekiyor." dedi. 



Elazığ’da, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin 4. yıl dönümünde düzenlenen Panelde konuşma yapan yüksek jeofizik mühendisi ve deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı konuşmada şu detaylara değindi.

halktv.com.tr'de yer alan habere göre; Ercan; "Ben bir üniversite profesörüyüm. Ben bir öğretmen ya da bir imam kadar para almıyorum aslında aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Ben depreme dayanıksız bir evde oturuyorum. Terzi söküğünü dikemez derler ya. Ülkede asgari ücret konuşuluyor. Bu konuşmalar olmadan önce depremden bir kişinin kurtulması için asgari ücretin 45 bin lira olması gerekiyordu. Para sana, ailene yetecek, çoluğunu çocuğunu okutacaksın. Cebinde para kalacak ve onunla evini düzelteceksin. Paran olmazsa nasıl yapacaksın bunu? Şu anda bir Türk bireyinin depremden korunabilmesi için bireysel olarak asgari ücretin en az 65 bin liradan aşağı olmaması gerekiyor. Hocam bunu nereden çıkardın diyeceksiniz. Belki kendini layık görmeyeceksin ama işin aslı bu. Bunu yapmazsak depremden kurtulamayız. Biz bu tür seremonileri göreceksiniz ki ileride de hep yapacağız." dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Depremden kurtulmak için asgari ücret 65 bin lira olmalı"

"DEPREM MALİYETİ TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÜZDE 9'U"

Prof. Dr. Ahmet Ercan; "Ekonomiyi düzeltmek için üretmek gerekiyor. Mal ve hizmet üretimi gerekiyor. Bugün bir bakkalın ekonomisi neyse, devletin ekonomisi de aynıdır. Son depremin ülkeye maliyeti 120 milyar dolar. Bu Türkiye ekonomisinin yüzde 9'u demektir. Yani Türkiye yüzde 9 daha yoksullaşmış demektir. Bir kişinin ölmesinin maliyeti 2 milyon 500 bin dolara mal olmuştur. 51 bin kişiyi maalesef kaybettik. Gölcük depreminde bir kişinin ölmesinin maliyeti 1 milyon 250 bin dolardı. Zaman içinde bu maliyetler düşeceğine artmıştır. Bunu düşünmemiz gerek. Bu ülke hepimizin. Halk devleti yapar. Halk güçlü ise devlet güçlüdür çünkü devleti halk oluşturur. Halkın yeterli bilinçte olması gerekiyor."diye konuştu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 8 büyüklüğünde depreme işaret etti ve Gökdere, Ilıca, Karlıova'yı uyardı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmasa da buralarda olur! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan il il işaret etti! Ercan'dan er ya da geç deprem olacak uyarısı...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, o bölgeyi işaret etti: Gerildi gerildi, durdu, şimdi beklemede!


Geri Dön