13 / 05 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Kuzey Marmara en az 6.4 ve 7 büyüklüğünde iki depremle kırılacak! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Kuzey Marmara en az 6.4 ve 7 büyüklüğünde iki depremle kırılacak! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ercan, Marmara haricinde riskli bölgeleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...



Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu yineledi ve "Türkiye'de her 5 yılda bir büyük deprem olur. Anadolu'nun kuralıdır bu. Depremler kuzey anadolu kırığı boyunca yerleşmiş olan kentleri etkiler. Yüzde 33'ü Batı Anadolu'da yüzde 13'ü Doğu Anadolu'da oluşur" diyerek buralarda yıkıcı depremlerin olacağını, fakat tarih ve büyüklük vermenin mümkün olmadığını vurguladı.

Açıklamasında riskli bölgelere yer veren Ahmet Ercan, "Marmaris, Rodos, Bodrum arası çok etkin görünüyor. Sisam, Kuşadası bölümü şu an etkin değil. Ortaklar, Germencik arasının bir deprem üretmesini beklerim. Bunun yanında Denizli ve Sakarya Çukuru deprem bekleyen yerlerdendir" diye konuştu. 

Kaynaşlı'dan Gölcük'e kadar olan kesim ile Tunceli, Ovacık, Ünye, Erzincan'ın Kemaliye'si, Kars Horasan, Amasya Merzifon'un da deprem için olağan yerler olduğunu söyledi. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Kuzey Marmara en az 6.4 ve 7 büyüklüğünde iki depremle kırılacak! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ahmet Ercan, "Ben 1999 yılından beri Marmara depremini 2045'ten önce beklemediğimi söylüyorum. Bu fikrimi hiçbir zaman da değiştirmedim. Bir tanesi Küçükçekmece önünde 6,4-6,7 büyüklüğünde, bir tanesi de Silivri önünde 7-7,2 büyüklüğünde iki depremle kuzey marmara kırılacaktır" şeklinde konuştu. 

Güneyde olacak depremin de Bandırma ile Armutlu arasında 6-6,4 büyüklüğünde bir gerginlik atacağının altını çizen Prof. Dr. Ercan, "En erken 2045'te desem de 2075 veya 2150 yıllarına uzama ihtimali de yüksek. Basının 'Büyük İstanbul depremi' demesi yanlıştır. Deprem olmadan depremin büyük olacağını basın nereden biliyor ki?" diyerek, bu gibi durumların insanları paniğe sevk ettiğinin altını çizdi. 

Ercan, söz konusu açıklamasını "İstanbul'un kentsel dönüşümü için 25 milyar dolar gerekiyor. Bu para yok, olmadığına göre İstanbul kentsel dönüşüme uğrayamaz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Tapu sahiplerine müjde! 5 yıldır ödediğiniz paralar geri veriliyor! Mutlaka alın!

4A, 4B, 4C emekli maaş farkları hesaplara yattı mı? Temmuz ayı emekli maaş farkları hangi gün yatar?

Otel dolulukları düştü: Turizmde fiyatlar frenlendi! Oteller fiyatları Mayıs seviyesine indirdi! 


Geri Dön