02 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür: 7.5 büyüklüğünde deprem beklenen İstanbul'un depreme hazırlanması 15-20 yıl sürer! 

Prof. Dr. Naci Görür: 7.5 büyüklüğünde deprem beklenen İstanbul'un depreme hazırlanması 15-20 yıl sürer! 

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremini değerlendirdi ve hazırlıklara şimdi başlansa 15-20 yıl sürebileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...



Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, ortaya atılan yeni erken uyarı sistemi ve beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Görür, söz konusu açıklamasında erken uyarı sisteminin beklenen Marmara depreminde can kurtarıcı olmayacağının, erken uyarı sisteminin kurumlar arası bazı uygulamaları ve işleyişleri devre dışı bırakmaya yarayacağının altını çizdi. 

Prof. Dr. Naci Görür, depremde  asıl hayat kurtarıcılığın kenti depreme hazırlamak olduğuna dikkat çekerek, çalışmalara bugün başlanması durumunda 15-20 sene içerisinde İstanbul'un depreme hazır olacağını dile getirdi. 

Prof. Dr. Naci Görür: 7.5 büyüklüğünde deprem beklenen İstanbul un depreme hazırlanması 15-20 yıl sürer! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu açıklamasında şu anda gündemde deprem olduğunun altını çizdi ve "Deprem uyarısı verildi yıllardır. Depremi bekliyoruz ama ne zaman yaşanacağını da bilmiyoruz. Ama diğer tüm özelliklerini ve sistemi biliyoruz. Bu nedenle bekliyoruz ki yetkililer yerel ve merkezi ve halkın kendisi depreme hazırlansın. İstanbul depreme hazırlansın" diye konuştu. 

Naci Görür, İstanbul'da minimum 7.2 maksimum 7.5 büyüklüğünde bir deprem beklediklerine dikkat çekti ve yeterince hazır olunmadığını söyledi. 

Prof. Dr. Görür, megakentte önemli olanın deprem direçli hale getirilmesi olduğunu söyledi ve "Bu da ancak devlet eliyle yerel yönetimler eliyle, halkla birlikte uzun bir çalışma, disiplinli bir çalışma neticesinde yapılabilir. Bir şehrin  tüm bileşenleri deprem dirençli olması gerekir. Çalışacaksın, hangi kısmın, nerelerin depreme dayanıksız oolduğunu belirleyecek, oraları depreme nasıl dayanıklı hale getirebiliriz bunu bulacağız" dedi. 

Prof. Dr. Naci Görür: 7.5 büyüklüğünde deprem beklenen İstanbul un depreme hazırlanması 15-20 yıl sürer! 

Erken uyarı sisteminin çok yararlı bir sistem olduğuna vurgu yapan deprem bilimci Naci Görür, sistemin bazı stratejik kurumlar arasında iletişim ve konuşmayı sağladığının, ostratejik kurumlar da kendi işlemlerini bir an önce devre dışı bırakmak için var olduğunun altını çizdi. 

Görür, "Diyelim ki doğalgaz aniden kesilmeli bir deprem olduğunda. Çünkü yangınlar yaşanıyor. İtfaiye ve hastaneler hemen uyarılmalı. Erken uyarı bu amaçla yapılır, deprem tahmini değildir" ifadelerini kullandı.  

İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu: SON DAKİKA DEPREMLER! 

Tokat depremlerinden sonra deprem uzmanları peş peşe açıkladı! 5.6 büyüklüğünde deprem olabilir!

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 


Geri Dön