28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

Sabancı Üniversitesi’nde “Toplum ve Afet Risk Yönetimi” temalı semineri düzenledi. Seminerde depreme ilişkin konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 7 ve üzeri bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu söyledi.



Sabancı Üniversitesi’nde düzenlenen ve temasının “Toplum ve Afet Risk Yönetimi” temasıyla olduğu seminerlerin yedincisinde “Ülkemizde Deprem ve Depreme Dirençli Kentler” konusu konuşuldu. 16 Mayıs’ta gerçekleşen seminerin konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür oldu.

Türkiye’nin en önemli gündeminin deprem olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Naci Görür, şu ifadeleri kullandı: “İlk olarak fay tartışmasını bırakmak gerekiyor. Bu tartışmaları bilim insanlarına bırakın. Bu tartışmalar yüzünden esas çözüme gidemiyoruz. Bizim kabullenmemiz gereken bir gerçek var: Türkiye bir deprem ülkesidir. Her an her yerde büyük depremler meydana gelebilir ve bu nedenle binlerce vatandaşımızı bir gecede kaybedebiliriz.”

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

“7 VE ÜZERİ DEPREM OLMA OLASILIĞI YÜZDE 64”

Prof. Dr. Görür, şehirleri deprem dirençli hale getirmenin altı bileşeni olduğunu ve bu bileşenlerin yönetim, halk, altyapı, yapı stoku, çevre & ekosistem ve ekonomi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “İl yönetimleri ve mekan kullanımının mikrobölgeleme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilmesi önemli. Bu çalışmalar ağırlıklı olarak 1999 yılında meydana gelen depremden sonra yapıldı. O dönem bir ilçenin mikrobölgeleme çalışmaları 20-25 milyon dolar değerindeydi. Şimdi bu tür çalışmaların ülke genelinde yapılması gerekiyor.”

İşte detaylar...


Geri Dön