Kent Haberleri

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! 'Büyük deprem olabilir' dedi ve 5 yeri işaret etti...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarılar geliyor. Türkiye'nin deprem riski ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Naci Görür, Tunceli, Bingöl, Antalya, Kıbrıs ve Marmara Bölgesi için özel uyarılar yaptı. 

Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl Karlıova ve Kıbrıs çevresinde büyük depremler olabileceğini söyledi. Görür, Helen-Kıbrıs yayını işaret ederek "Burada günün birinde büyük deprem olabilir" uyarısında bulunduğu kaydedildi.


Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem risk haritası ile ilgili olarak yeni uyarılar yaptı ve Çanakkale'deki 4.7 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. NTV'ye açıklama yapan Görür, Bingöl Karlıova ve Kıbrıs çevresinde depremler olabileceğini kaydetti. Görür, Yedisu Fayı'na dikkat çekerek büyük bir deprem üretebileceği uyarısında bulundu.

BİNGÖL VE TUNCELİ'YE DİKKAT

"En çekindiğimiz yerler Bingöl Karlıova’dan başlayıp Erzincan’a kadar devam eden Yedisu-Fayı’dır" ifadelerini kullanan Görür, "Orada en son deprem 1794’tür. Ortalama 250 senede bir deprem üretir yani biz Tunceli, Bingöl’de ciddi deprem olabileceğinden endişe ediyoruz. 6 Şubat depremleri olduktan sonra oraya stres transferi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ANTALYA KIBRIS İLE İLGİDE UYARIDA BULUNDU

Prof. Dr. Görür, Ege ve Akdeniz’i ilgilendiren Helen Yayı’nın da her an şiddetli bir deprem üretebileceğini vurguladı. "Helen-Kıbrıs yayı tehlikeli bir yay" diyen Görür, "Antalya, Datça ve Kıbrıs’ın güneyinden geçer. Uzun zamandır orada deprem olmuyor" ifade etti.

Görür; "Burada günün birinde büyük deprem olabilir" uyarısını yaparak "Helen-Kıbrıs yayının 1856 senesinde 9’un üzerindeki büyüklükte deprem ürettiği gibi… Ürettiği depremin şiddeti neredeyse 12’ye varıyor. Kıbrıs’ı, Rodos’u yok etmiş" diye konuştu.

YIKICI DEPREM RİSKİ KUZEY KOLDA

Görür, Marmara’da büyük bir deprem beklendiğini de tekrar hatırlatarak, "4,7’lik Çanakkale depremi, Kuzey Anadolu Fayı’nın orta kolu üzerinde meydana geldi. Orası fay bölgesi. Dolası ile, fay bölgesinde zaman zaman böyle depremler olur. Ama asıl yıkıcı depremi Kuzey kolda bekliyoruz" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür: Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak!

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Adana depreminden sonra dikkatli olunmalı...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Tekirdağ depremi için uyardı! 112 yıl öncesinde oldu! Şimdi endişe etmeyin...

Naci Görür'den uyarı: Deprem bölgesi yap-sat müteahhitlerle düzenlenirse, bu felaketi gelecek nesillere ihraç ederiz!