11 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesinde inşaat Uyarısı! Acilen bakmanız gerek!

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesinde inşaat Uyarısı! Acilen bakmanız gerek!

Kahramanmaraş'daki son depremlerin ardından, Prof. Dr. Naci Görür deprem bölgesindeki inşaat çalışmaları hakkında uyarılarda bulundu. 



Görür, bölgedeki inşaat çalışmalarında alışılagelmiş yöntemlerin sorunlara neden olabileceğine dikkat çekiyor. Müteahhitlerin yapımıyla sorunlarla baş edemeyeceklerini belirten Görür, özel mimari planlara, inovatif inşaat teknolojilerine ve izolatörler de dahil olmak üzere deprem etkisini azaltacak yatırımlara ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Görür, bölgenin ihya çalışmaları sırasında deprem bölgelerine özgü mimari ve inşaat çalışmalarına öncelik verilmesi gerektiğini vurguluyor. Deprem dirençli malzemelerle yapılmış hafif, elastikiyeti fazla binaların inşa edilmesi gerektiğini belirten Görür, bu binaların deprem etkisini azaltacak donanımlarla takviye edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

İstanbul da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!Görür, bölgenin mikro bölgeleme çalışmaları ile kısmi yerleşime uygun alanların tespit edilebileceğini ancak bu tespitlerin tüm bölge için uygun olmayacağını söylüyor. Bölgenin tamamının aktif fay sistemlerinin etkisinde olduğunu hatırlatan Görür, inşaat çalışmalarının bu gerçeği dikkate alarak yapılması gerektiğini söylüyor.

Sonuç olarak, Kahramanmaraş depremlerinin ardından, bölgede yapılan inşaat çalışmalarında, deprem bölgelerine özgü mimari ve inşaat çalışmalarına, özgün yeni teknolojilere ve deprem etkisini azaltacak yatırımlara öncelik verilmesi gerektiği ortaya çıkıyor. Bu şekilde inşa edilen binalar, deprem direnci yüksek ve can kaybı riskini minimize eden yapılar olacak.

Altının kuş gibi uçacağı tarihi İslam Memiş açıkladı, elinde avucunda gram altını olan vatandaşın yüreği ağzına geldi!
Emeklilerin gözü bu haberde: Emekli ikramiyelerinin yatacağı tarih ortaya çıktı! Kimse beklemiyordu, duyan inanamadı!
Dolar alacaklara İslam Memiş'ten uyarı! Dolar yerine ona yatırım yapın! Daha çok kazanırsınız!

Geri Dön